Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Pažitková pomazánka

Pažitková pomazánka

31.7.2016

Pažitková pomazánka

Máte chuť na jednoduchou a lahodnou pomazánku, kterou použijete na krekry nebo jako dip k zeleninovým hranolkům? Pak je toto rozhodně tip pro Vás. Zkuste pažitkovou pomazánku podle receptu od Vitalvibe.eu

Suroviny:

POSTUP:

Kešu s vodou, solí, droždím, citrónovou šťávou a pepřem rozmixujeme v mixéru na hladký krém. Ručně vmícháme nasekanou pažitku a probiotika. Vlijeme do uzavíratelné sklenice a necháme 24 h na teplém místě otevřené, aby došlo k fermentaci. Po fermentaci pomazánku ve sklenici či nádobě uzavřeme a uchováváme ji v lednici. Pomazánku můžeme použít na sušené krekry, jako dip k zeleninovým hranolkům nebo jako náplň do wrapů a závitků.

Autor receptu: Mgr. Lucie Aujeská, Spolumajitel a hnací síla firmy Vitalvibe.eu (www.vitalvibe.eu), raw food šéfkuchař, terapeut a mistr jógy

Fermentovaný mandlový sýr s Irským mechem

2016-07-31 13:30:00

Rostlinný sýr - cruelty free verze super lahodného sýra

přečíst celé

RAW kešu pomazánka

2016-07-31 10:30:00

Náramně dobrá a hustá pomazánka

přečíst celé