Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Delikátní makadamový sýr

Delikátní makadamový sýr

31.7.2016

Delikátní makadamový sýr

Kdo by nemiloval chuť sýra. I na raw stravě si jej můžete dopřát. A takový sýr má mnoho výhod. Obsahuje zdraví prospěšné tuky, vitamíny, minerální látky, bílkoviny a vlákninu. A kromě toho může mít Vaše svědomí klid nejen vůči sobě samému ale také vůči kravám, jež nemusí kvůli tomuto sýru vůbec trpět dojením v nuzných podmínkách. . . Takže skutečně je toto "mlsání bez výčitek".

Makadámiové ořechy jsou jedny z nejzdravějších ořechů vůbec. Mezi minerálními látkami v nich figuruje selen, fosfor, vápník a železo. Mimo to obsahují nenasycené tuky, jenž prospívají našemu organismu. Vzhledem k vysokému podílu tuku jsou tyto ořechy používané také pro lisování olejů ať už pro potravinové či kosmetické účely.

Makadámiové ořechy mají jemnou konzistenci a proto si z nich lze vyrobit lahodná másla či krémové pasty a sýry. Jejich chuť je vskutku delikátní.

Tento RAW sýr využijete nejen k namazání na chléb či krekry, ale také jako super dip k zelenině třeba na vánoční stůl. Uvidíte, jak Vám zachutná.

Suroviny pro přípravu:

Postup:

Všechny suroviny kromě soli dáme do mixéru. Umixujeme do jemnější konzistence. (Já nechávám kousíčky oříšků, mám ráda lehkou rustikální podobu pomazánek). Následně dosolíme dle chuti. Můžeme přidat různé bylinky.

Sýr natřeme na kousky zeleniny, krekry nebo chléb.

Dobrou chuť.

Fermentovaný mandlový sýr s Irským mechem

2016-07-31 13:30:00

Rostlinný sýr - cruelty free verze super lahodného sýra

přečíst celé

RAW kešu pomazánka

2016-07-31 10:30:00

Náramně dobrá a hustá pomazánka

přečíst celé