Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW Pohanková kaše s jablíčkem

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

5.7.2016

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

Po ránu je velmi důležité dodat tělu, které celou noc "hladovělo" dobrou dávku energie tak, aby Vám vydržela síla na celé dopoledne. Důležité je, abyste přijali do těla potraviny s nízkým glykemickým indexem, které tak dokáží hladinu cukru v krevním řečišti udržet na delší dobu na stabilní úrovni. Po ránu je také vhodné snídat potraviny bohaté na železo, které se v tuto denní dobu velmi dobře vstřebává.

Pohanková kaše je ideální způsob, jak po ránu nastartovat. Pohanka je přirozeně bezlepková, obsahuje množství snado stravitelných bílkovin (ve 100 g pohanky najdeme 10 g bílkovin), fosfor, vápník, hořčík a další nutričně bohaté látky. Mimo jiné pohanka známým zdrojem rutinu, jenž prospívá zdraví našich cév.

Suroviny na přípravu výtečné snídaně:

Postup přípravy:

Pohanku se večer namočíme do vody. Na 1 díl pohanky použijeme 2 díly vody. Misku s pohankou zakryjeme talířkem, aby byla pohanka schovaná "pod pokličkou" v temnotě. Přes noc necháme pohanku namočit. Snažíme se, abychom zbytečně ráno vodu nemuseli slévat, neboť se tím připravíme o již zmíněný rutin.

Nastrouhané jablíčko přidáme i se šťávou, která se během strouhání uvolnila k pohance. Spolu s ostatním surovinami vše smícháme a servírujeme. Pokud máte po ránu potřebu dostat do žaludku něco teplejšího, pohanku můžeme případně lehounce zahřát max na 42 stupňů.

Dobrou chuť.

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé

RAW MUSLI s oříšky od babičky

2016-07-05 15:50:00

Máte domácí oříšky? Šup s nimi do granoly:-)

přečíst celé