Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Pohankovo čokoládová ranní kaše

Pohankovo čokoládová ranní kaše

5.7.2016

Pohankovo čokoládová ranní kaše

Kaše - pod tímto pojmem jsem si dlouho představovala takovou tu bramborou práškovou kaši ze školní jídelny. Změna přišla v době, kdy mě snídat kaše naučila úžasná Zuzanka Švédová. Od té doby kaše zbožňuji, i to slovo "kaše" mám už mnohem radši. A moje ranní kaše má už i svou speciální misku:-)

Základ tvoří většinou pohanka - úžasná obilovina, kterou připravíte na slano i na sladko. Tato bezlepková potravina obsahuje řadu lehce stravitelných bílkovin, rutinu, vlákniny a mnoha minerálních látek. Její nutriční vlastnosti ocení nejen sportovci, ale i lidé držící redukční dietu, či rodiče přemýšlející nad tím, co uvařit dětem.

Příprava pohanky je velice jednoduchá - stačí ji do rána namočit do vody v poměru 1:2 (pohanka:voda). Snažte se vychytat si takové množství, abyste nemuseli vodu zbytečně slévat - tím byste se zbytečně ochudili o cenný rutin. Dělám to tak, že si vezmu porcelánovou neprůhlednou misku, dám do ní pohanku a vodu, po té misku přikryji malým talířkem a jdu spát. Ráno stačí pohanku rozmixovat tyčovým mixérem, pokud nevlastníte Vitamix nebo jiný mixér.

Pohanku můžete také vařit, pokud se neorientujete na RAW food.

Snídat kaše má své velké výhody. Po dobu spánku tělo vyčerpalo sacharidy a potřebuje nějak nastartovat. Pohanka je díky vysokému obsahu sacharidů vynikajícím základem snídaňových kaší. Navíc obsahuje vlákninu, jenž zajistí dlouhý pocit sytosti.

Suroviny:

Postup:

Pohanku dáme do misky, zalijeme vodou a necháme stát cca 12 hodin pod pokličkou nebo talířkem. Pohanku nasáklou vodou rozmixujeme, přidáme banán, datle a kakao nebo macaccino. Kaši dozdobíme kokosem a banánem. A den může začít:-)

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

RAW MUSLI s oříšky od babičky

2016-07-05 15:50:00

Máte domácí oříšky? Šup s nimi do granoly:-)

přečíst celé