Extra čokoládové krémové smoothie
2017-05-27 06:45:00
Upozornění - na toto smoothie si velmi rychle vytvoříte závislost. *(:
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Proteinové smoothie z kešu mléka
4.6.2016
Kešu oříšky jsou velmi lahodné avšak dosti kontroverzní oříšky v rámci vitariánského stravování. Mnozí vitariáni tyto oříšky odmítají, neboť jejich zpracování často neodpovídám požadavkům RAW stravy. I tak si však můžete koupit skutečně kvalitní kešu oříšky, jenž jsou zpracovány velice šetrně.
Kešu oříšky jsou skutečně lahodné a je škoda si jejich konzumaci upírat. Jsou bohatým zdrojem železa, hořčíku, vápníku, selenu a mědi. Obsahují vlákninu, bílkoviny a zdraví prospěšné tuky. Jejich krémovitá jemná chuť je navíc úžasná a téměř návyková.
Z kešu mléka můžete vytvořit různé sladké recepty - třeba RAW krupicovou kaši nebo jiné dezerty či cukroví.
Poslední dobou jsem si navykla po ránu vypít alespoň jeden litr čisté vody a po nějaké době vypít ke snídani proteinový nápoj nebo smoothies, které mě příjemně zasytí a dodají tělu rychlý přísun živin - makro i mikronutrientů. Takový startovač mi dodá sil a nezatíží trávení, hezky se mi funguje celé dopoledne. Vyzkoušejte takovou dobrotu po ránu také, uvidíte, jak vám bude fajn.
Suroviny potřebné pro přípavu:
Postup:
Nejprve si připravíme kešu mléko:
Slejeme vodu z kešu ořechů. Do mixéru dáme kešu ořechy a 2,5 hrnku vody - můžete i více podle toho, jak máte rádi mléko husté. Mixujeme na program rostlinné mléko nebo na vysoké otáčky cca 2-3 minuty. Poté si nad misku natáhneme plátenko či pytlík na výrobu rostlinného mléka a mléko z mixéru přecedíme. Zbylou drť můžete použít do některého Vánoční cukroví či dezertů.
Následně přelijeme kešu mléko zpět do mixéru a přidáme ostatní suroviny. Pomixujeme a můžeme servírovat. Když pijete protein čerstvý, je vlastně ještě vlahý a po ránu velmi příjemný. Uchovávat jej ale můžete i šejrku v chladničce a zkonzumovat třeba po sportovním tréninku.
Dobrou chuť.
2017-05-27 06:45:00
Upozornění - na toto smoothie si velmi rychle vytvoříte závislost. *(:
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz