Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Proteinové smoothie z kešu mléka

Proteinové smoothie z kešu mléka

4.6.2016

Proteinové smoothie z kešu mléka

Kešu oříšky jsou velmi lahodné avšak dosti kontroverzní oříšky v rámci vitariánského stravování. Mnozí vitariáni tyto oříšky odmítají, neboť jejich zpracování často neodpovídám požadavkům RAW stravy. I tak si však můžete koupit skutečně kvalitní kešu oříšky, jenž jsou zpracovány velice šetrně.

Kešu oříšky jsou skutečně lahodné a je škoda si jejich konzumaci upírat. Jsou bohatým zdrojem železa, hořčíku, vápníku, selenu a mědi. Obsahují vlákninu, bílkoviny a zdraví prospěšné tuky. Jejich krémovitá jemná chuť je navíc úžasná a téměř návyková.

Z kešu mléka můžete vytvořit různé sladké recepty - třeba RAW krupicovou kaši nebo jiné dezerty či cukroví.

Poslední dobou jsem si navykla po ránu vypít alespoň jeden litr čisté vody a po nějaké době vypít ke snídani proteinový nápoj nebo smoothies, které mě příjemně zasytí a dodají tělu rychlý přísun živin - makro i mikronutrientů. Takový startovač mi dodá sil a nezatíží trávení, hezky se mi funguje celé dopoledne. Vyzkoušejte takovou dobrotu po ránu také, uvidíte, jak vám bude fajn.

Suroviny potřebné pro přípavu:

Postup:

Nejprve si připravíme kešu mléko:

Slejeme vodu z kešu ořechů. Do mixéru dáme kešu ořechy a 2,5 hrnku vody - můžete i více podle toho, jak máte rádi mléko husté. Mixujeme na program rostlinné mléko nebo na vysoké otáčky cca 2-3 minuty. Poté si nad misku natáhneme plátenko či pytlík na výrobu rostlinného mléka a mléko z mixéru přecedíme. Zbylou drť můžete použít do některého Vánoční cukroví či dezertů.

Následně přelijeme kešu mléko zpět do mixéru a přidáme ostatní suroviny. Pomixujeme a můžeme servírovat. Když pijete protein čerstvý, je vlastně ještě vlahý a po ránu velmi příjemný. Uchovávat jej ale můžete i šejrku v chladničce a zkonzumovat třeba po sportovním tréninku.

Dobrou chuť.

Extra čokoládové krémové smoothie

2017-05-27 06:45:00

Upozornění - na toto smoothie si velmi rychle vytvoříte závislost. *(:

přečíst celé

Mlsounské smoothie s lesními plody

2016-06-04 07:40:00

přečíst celé