Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Extra čokoládové krémové smoothie

Extra čokoládové krémové smoothie

27.5.2017

Extra čokoládové smoothie pro krásu a vitalitu

Na Vysoké škole jsem byla pojídačem bílé čokolády. JO, opravdu - bílý cukr, mléko, pěkně navoněná bílá čokoláda byla vždycky první, na co jsem natrefila, když jsem otevřela první šuplík u stolu - v něm ležely všechny studijní nezbytnosti od kalkulačky, přes index, tužky, pravítka blablabla.... a čokoládu (:

Dnes mi už přeslazená běžně prodávaná čokoláda příliš nechutná. Díky Zuzce Lužné a čokoládě Vitalvibe jsem totiž našla zcela jiné chutě, které tato čokoláda ukrývá. Pravá čokoláda není vůbec tak sladká, jak ji známe. Přesto však můžete její hořkou chuť zbožňovat a těšit se na každý okamžik, až si kousíček téhle mlsky necháte rozpustit na jazyku.

100 % čokoláda společnosti Vitalvibe je mou oblíbenou, je vyrobena z nepražených kakaových bobů, kde šetrným zpracování vzniká kakaový prášek a zůstává tuk - kakaové máslo. Opětovným spojením potom vzniká tato báječná 100 % čokoláda z Ekvádoru. Pověsti o tom, jak je čokoláda nezdravá, by měly být přičteny především nešetrném zpracování a cukru, který se běžně do čokolády přidává. Tato čokoláda však obsahuje pouze 100 % z šetrně zpracovaných kakaových bobů, nese tak v sobě značnou řadu antioxidantů, vitamínů a minerálních látek.

V čem je potom taková čokoláda prospěšná? Díky antioxidantům přispívá k čištění buněk lidského těla, kakao pomáhá tvorbě endorfinů - hormonu štěstí. Čokoláda obsahuje také důležité minerální látky - vápník, jenž je stěžejní pro správnou strukturu a funkci kostí, potom také železo, které je velice důležité pro správnou krvetvorbu - a to mi věřte, že se nyní v těhotenství skutečně snažím, abych já i má dvě miminka v bříšku ( :-)*** ), měla těchto minerálů skutečně dostatek :-)*

Jste jistě zvědaví, jak si toto luxusní krémové smoothie vytvořit. Postačí Vám několik surovin, kvalitní mixér a troška času.

Suroviny:

Postup:

Do mixéru nalijte vodu, přidejte banán, protein, lecitin a MSM prášek. Vše rozmixujte dohladka. 1 kousek čokolády si vložte do úst a nechte jej rozpustit :-)** Další dva kousky přidejte do rozmixovaného smoothie a ještě jednou mixujte, až se i kousky čokolády rozdrtí.

Na konec do hotového smoothie vložte 1 PL chia semínek a lžící zamíchejte. Hotové smoothie nechte ještě 10 minut odpočinout a potom si jej s radostí dopřejte.

Proč používám lecitin?

Lecitin je úžasný prostředek pro spojení tuků a vody, vytváří báječnou krémovou konzistenci. Navíc je velmi prospěšný správné činnosti jater, žlučníku a pomáhá udržovat normální hladinu cholesterolu v krvi. Lecitin od společnosti Healt Force je vyroben ze sojových bobů, jenž nejsou geneticky modifikované a tak do své stravy zahrnujete skutečně další přírodní produkt.

Proč používám MSM prášek?

MSM neboli methylsulfonylmethan je organická forma přirozeně se vyskytující v živých organismech, ovoci a zelenině. V dnešní době se však převážná část ovoce a zeleniny pěstují ve sklenících s umělým zavlažováním. Tato látka se tak nemá k rostlinám jak dostat. Vzniká totiž v moři - v oceánu, kde mikroskopický plankton uvolňuje síru do mořské vody, odsud se dostává do atmosféry a formou deště dopadá na zemský povrch - kde se stává součástí plodů a živých organismů.

  • MSM prášek je základním stavebním kamenem bílkovin a pojivových tkání v lidském těle,
  • pomáhá při tvorbě kolagenu nezbytného pro zdravý kloubní systém v těle
  • je velmi prospěšný pro naše zuby, nehty a vlasy.... :-)
  • mimo jiné potlačuje alergie, pomáhá snižovat kyselé Ph v našem těle a má mnoho dalších významných účinků.

Toto smoothie je proto naprostou výživnou bombou, kterou si můžete dopřát. Obsahuje kvalitní sacharidy - díky banánu, kvalitní bílkoviny - díky proteinu Sunwarrio Blend, a řadu minerálních látek a vitamínů díky čokoládě, lecitinu a MSM prášku.

Když použijete tečkovaný banán - pěkně zralý, nemusíte smoothie vůbec doslazovat. Pokud si však přeci jen přejete sladší chuť, použijte 2 čerstvé datle PAMIR, které jsou sladké jako med :-)

Chcete zažít ráj s živou stravou a pravou RAW čokoládou? Pojeďte na WELL BEING CAMP - informace naleznete po kliknutí na obrázek níže :-)

 

  • Kdy: 1.- 3.9 2017 (pátek – neděle)
  • Začátek pobytu: 15:00 hod. (pátek)
  • Konec pobytu: 17:00 hod. (neděle)
  • Akční cena – EARLY BIRD: 4 590,- Kč do 30.května
  • Běžná cena: 5 590,- Kč
  • Kde: Kubasova chalupa, 562 01, Sudislav nad Orlicí 11
  • Lektoři: Zuzana Lužná, Jana Havlíková, Petr Hadač, Petr Sax, Veronika Tomašíková, Silvie Šabatská, Gabriel Pospíšil, Filip Říha, TaJana Anastázie
  • SLEVA v hodnotě 990,- Kč na kompletní ONLINE RAW KURZ

Banánová proteinová miska

2016-07-05 15:35:00

Česko frčí na smoothies. Je to dobré, zdravé a rychle hotové. :-)

přečíst celé

Mlsounské smoothie s lesními plody

2016-06-04 07:40:00

přečíst celé