Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Konopné cappuccino

Konopné cappuccino

4.6.2016

Konopné cappuccino

Co takhle vyrobit si krásně našlehané cappuccino z konopného mléka? Vypadá lákavě a báječně chutná, jistě si jej oblíbíte.

Konopná semínka obsahují esenciální mastné kyseliny omega 3 a omega 6 ve vyváženém poměru jedna ku třem, dále kyselinu olejovou a vzácnou kyselinu gama-linolenovou. Jsou plná lehce stravitelných bílkovin, anitoxidanů a vitamínu E. Ve Vašem jídelníčku by rozhodně nemělo chybět a pokud Vám nechutná konopné mléko, neváhejte vyzkoušet konopné semínko třeba do salátů. Chutná jemně, oříškovo máslovou chutí a Vaše pokrmy příjemně obmění.

Na výrobu konopného capuccina budeme potřebovat:

Na ozdobu:

Postup:

Rozmixujte vodu a konopné semínko do co nejjemnější konzistance. Pakliže se Vám zdá, že v mléce zůstávají droboučké kousky, můžete mléko přecedit přes plátenko nebo sáček pro výrobu rostlinného mléka. Komu drouboučké kousíčky nevadí, může takto vyrobené mléko rovnou konzumovat.

Cappuccino vznikne vlastně samo o sobě, neboť konopné mléko po rozmixování nechá v horní vrstvě krásnou pěnu. Doporučuji tedy mléko umixovat a dvě minutky počkat, než se mléko a pěna oddělí. Poté mléko přelejeme do sklenice a lžíci ještě přidáme pěnu, která zůstane na povrchu v mixéru.

Před naléváním capuccina ozdobíme sklenici čokoládou a to tak, že si rozpustíme na velmi mírném plameni lžíci kakaového másla, lžíci kakaa a agávového nektaru. Rozpuštěnou čokoládou polejeme vnitřní stěny sklenice, do které následně nalejeme konopné mléko. Pokud Vám čokoláda ještě zbyla, polijte s ní banán nebo ji přidejte do konopného mléka, zde bude chutnat skvostně.

Dobrou chuť

Dva způsoby výroby lískooříškového mléka

2016-06-04 19:30:00

Dva způsoby výroby lískooříškového mléka - když fakt nestíháte... :-)

přečíst celé

Výroba mandlového mléka

2016-06-04 07:45:00

Výroba mandlového mléka je velmi snadná - podle receptu Vitalvibe od Lucie Aujeské

přečíst celé