Konopné cappuccino
2016-06-04 19:30:00
Hustá pěna jako u klasického capuccina? Žádný problém:-)
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Dva způsoby výroby lískooříškového mléka
4.6.2016
Milujete rostlinná mléka a zapomínáte si předem namočit oříšky? Nemáte tak silný mixér, abyste si mohli doma vyrobit vlastní ořechové mléko? No a co teprve čas pro jeho výrobu, máte jej? Pokud patříte do skupiny lidí, kteří si rádi svou práci ulehčí, můžete využít receptu od Vitalvibe, rozhodně se Vám bude líbit:-)
Pro ty z Vás, kteří se s přípravou mléka rádi pomazlíte a propadli jste (stejně jako já:-)) kouzlu výrobníku na mléko Veggiefino nebo třeba cedíte mléko přes pytlík na jeho výrobu či přes pláténko, je zde i druhý recept.
Vyberte si:-)
1.) Rychlé lískooříškové mléko
Ingredience:
Postup:
Vodu, oříškové máslo, kokosový nektar nebo cukr a skořici rozmixujte, vznikne mléko s hustou pěnou. Nalejte mléko do sklenic, posypejte skořicí a vychutnejte si hřejivé mléko. Místo skořice a nektaru vyzkoušejte do mléka přisypat 2 lžíce vanilkového kokosového cukru.
Stejně snadno si můžete vyrobit také mléko mandlové nebo kešu mléko - stačí použít RAW BIO mandlové máslo nebo RAW BIO kešu máslo namísto toho lískooříškového :-)
2.) Výroba z celý ořechů
Ingredience:
Postup:
Lískové oříšky jsme přes noc měli namočené, nyní je zbavíme vody a řádně propláchneme. Nasypeme je do mixéru a přidáme čistou přefiltrovanou vodu. Vše řádně umixujeme do hladké konzistence. Přes pytlík nebo Veggiefino přecedíme mléko.
Můžeme také pomocí tyčového mixéru mixovat mléko přímo ve Veggiefinu, ušetříte tím nádobí:-) Já využím první metody...
Přeceděné mléko vrátíme do mixéru a přidáme dvě lžíce kokosového nektaru či kokosového cukru. Znovu pomixujeme. Můžete samozřejmě mléko nechat ve své přirozené podobě a nesladit jej. Určitě však nektar či cukr nepřidávejte hned v první fázi mixování, neboť byste o velkou část sladidla přišli při následné filtraci mléka.
Takto vytvořené mléko je vhodné k přímé konzumaci. Pokud máte přebytek, uchovejte jej v lednici a to nejlépe ve skleněné nádobě. Neskladujte déle než 3 dny.
Dobrou chuť :-)
Autor receptu na rychlé lískooříškové mléko: Martina Greenberg DiS., Event manažer, manažer prodejny a Vitalvibe centra, nutriční terapeut, Vitalvibe.eu
Fotografie: www.vitalvibe.eu
2016-06-04 19:30:00
Hustá pěna jako u klasického capuccina? Žádný problém:-)
2016-06-04 07:45:00
Výroba mandlového mléka je velmi snadná - podle receptu Vitalvibe od Lucie Aujeské
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz