Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Dva způsoby výroby lískooříškového mléka

Dva způsoby výroby lískooříškového mléka

4.6.2016

Dva způsoby výroby lískooříškového mléka

Milujete rostlinná mléka a zapomínáte si předem namočit oříšky? Nemáte tak silný mixér, abyste si mohli doma vyrobit vlastní ořechové mléko? No a co teprve čas pro jeho výrobu, máte jej? Pokud patříte do skupiny lidí, kteří si rádi svou práci ulehčí, můžete využít receptu od Vitalvibe, rozhodně se Vám bude líbit:-)

Pro ty z Vás, kteří se s přípravou mléka rádi pomazlíte a propadli jste (stejně jako já:-)) kouzlu výrobníku na mléko Veggiefino nebo třeba cedíte mléko přes pytlík na jeho výrobu či přes pláténko, je zde i druhý recept.

Vyberte si:-)

1.) Rychlé lískooříškové mléko

Ingredience:

Postup:

Vodu, oříškové máslo, kokosový nektar nebo cukr a skořici rozmixujte, vznikne mléko s hustou pěnou. Nalejte mléko do sklenic, posypejte skořicí a vychutnejte si hřejivé mléko. Místo skořice a nektaru vyzkoušejte do mléka přisypat 2 lžíce vanilkového kokosového cukru.

Stejně snadno si můžete vyrobit také mléko mandlové nebo kešu mléko - stačí použít RAW BIO mandlové máslo nebo RAW BIO kešu máslo namísto toho lískooříškového :-)

2.) Výroba z celý ořechů

Ingredience:

Postup:

Lískové oříšky jsme přes noc měli namočené, nyní je zbavíme vody a řádně propláchneme. Nasypeme je do mixéru a přidáme čistou přefiltrovanou vodu. Vše řádně umixujeme do hladké konzistence. Přes pytlík nebo Veggiefino přecedíme mléko.

Můžeme také pomocí tyčového mixéru mixovat mléko přímo ve Veggiefinu, ušetříte tím nádobí:-) Já využím první metody...

Přeceděné mléko vrátíme do mixéru a přidáme dvě lžíce kokosového nektaru či kokosového cukru. Znovu pomixujeme. Můžete samozřejmě mléko nechat ve své přirozené podobě a nesladit jej. Určitě však nektar či cukr nepřidávejte hned v první fázi mixování, neboť byste o velkou část sladidla přišli při následné filtraci mléka.

Takto vytvořené mléko je vhodné k přímé konzumaci. Pokud máte přebytek, uchovejte jej v lednici a to nejlépe ve skleněné nádobě. Neskladujte déle než 3 dny.

Dobrou chuť :-)

Autor receptu na rychlé lískooříškové mléko: Martina Greenberg DiS., Event manažer, manažer prodejny a Vitalvibe centra, nutriční terapeut, Vitalvibe.eu

Fotografie: www.vitalvibe.eu

Konopné cappuccino

2016-06-04 19:30:00

Hustá pěna jako u klasického capuccina? Žádný problém:-)

přečíst celé

Výroba mandlového mléka

2016-06-04 07:45:00

Výroba mandlového mléka je velmi snadná - podle receptu Vitalvibe od Lucie Aujeské

přečíst celé