Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Kokosové mléko

Kokosové mléko

4.6.2016

Kokosové mléko

Dnes již asi nikoho rostlinná mléka moc nepřekvapí, jsou k dostání v supermarketech či zdravých výživách. Tak proč bychom si měli vyrábět mléko doma? Není to až tak složité k pochopení. Cokoliv, co se za běžných podmínek rychle zkazí, ale je to zabaleno a vydrží třeba rok, již nemá s přirozenou stravou moc společného. Rostlinné mléko patří mezi produkty, které ve svých obalech mohou měsíce stát zabalené v regále a čekat na svého kupce...

Zkuste si ale otočit krabici rostlinného mléka a přečtěte si složení. A pak si vyrobte mléko domácí a sepište si na lístek, co jste použili. Pravděpodobně to budou dvě suroviny - nějaké oříšky a voda popř. semínka, mák nebo kokos. Navíc nic... Tak co myslíte, která varianta je pro Vás lepší? O stránce ekonomické ani nemluvě:) A navíc víte, jaké suroviny používáte. Více argumentů už snad nemám. Vlastně ano, ta chuť... hmm, je tak trochu jiná. :-)

Kokosové mléko, to je něco, na čem si, jak se lidově říká, ujíždím. Jednoduché, rychlé, extra jemné a krémové. Zkuste ho, je skutečně snadné.

Co potřebujete:

  • 1 šálek předem namočeného kokosu (dávám namáčet na 2 hodiny)
  • 2-3 šálky vody
  • sáček na výrobu mléka, pláténko nebo skvělé veggiefino

Postup:

Kokos s vodou rozmixujeme do hladké mléčné konzistence. Mléko přecedíme a vychutnáváme.

Konopné cappuccino

2016-06-04 19:30:00

Hustá pěna jako u klasického capuccina? Žádný problém:-)

přečíst celé

Výroba mandlového mléka

2016-06-04 07:45:00

Výroba mandlového mléka je velmi snadná - podle receptu Vitalvibe od Lucie Aujeské

přečíst celé