Cuketové nudle s italskými bylinkami
2016-09-25 06:45:00
Milujete chuť Itálie? Kdo by nemiloval... Přimoňte si letní dny s tímto receptem...
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Pečené batáty s mandlovým dipem
18.10.2019
Pečené batáty s veganským mandlovým nebo vegetariánským jogurtovým dipem
Batáty nejsou jen úžasné co do chuti, ale jsou též velice prospěšné našemu zdraví. Batáty patří k jednomu z nejvýživnějších druhů zeleniny vůbec. Jsou sytě oranžové, což je způsobeno obsaženými karotenoidy, ve velkém množství v nich najdeme vitamín C, jenž podporuje normální funkci našeho imunitního systému. Většinou si na vitamín C vzpomeneme, když se o nášspokouší nějaké bacily. Je tedy skvělé tento vitamín konzumovat díky dostatku ovoce a zeleniny a doplňovat si tak jeho zásoby průběžně po celý rok.
Sladké brambory obsahují již zmíněný betakaroten, kterému můžeme přisoudit další skvělé vlastnosti - tou hlavní je prevence rakoviny dásní, úst, žaludku nebo slinivky. Batáty příznivě působení na snížení hladiy cholesterolu v krvi a navíc perfektně chutnají.
Jestli jste ještě batáty neochutnali, nemusíte se jejich přípravy bát. Jejich přípava je snadná a zábavna, protože se dají připravit jak na sladko tak na slano.
Pojďte je vyzkoušet pečené s mandlovým dipem.
Pečené brambory
Suroviny:
Postup přípravy:
Batáty pokrájejte na delší hranolky, obalte na sucho nebo s olejem ve směsi bylin, prolisovaném česneku a soli a posypte majoránkou. Pak vložte do pekáčku vyloženým pečícím papírem a dejte do trouby na 180° na 15-20 minut.
Veganský mandlový dip:
Všechny ingredience smíchejte a přidejte k pečeným bramborám.
Tvarohový vegetariánský dip s bylinkami:
Suroviny:
Všechny ingredience smícháme a dochutíme bambovou solí a přidáme k pečeným bramborám.
I takhle jednoduché to může být. :-)
Dobrou chuť :-)
autorky receptů: veganská část - Káťa Kubátová, vegetariánská část: Jana Přibylová
2016-09-25 06:45:00
Milujete chuť Itálie? Kdo by nemiloval... Přimoňte si letní dny s tímto receptem...
2016-07-09 20:55:00
Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz