Cuketové nudle s italskými bylinkami
2016-09-25 06:45:00
Milujete chuť Itálie? Kdo by nemiloval... Přimoňte si letní dny s tímto receptem...
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Míchaná vajíčka - vegan i RAW
16.4.2019
Velikonoční míchaná vajíčka mohou obsahovat i jiné suroviny než slepičí vajíčka. V naší redakci jsme připravili dva recepty, které Vás přesvědčí o tom, že vůni vajíček si můžete užít i ve veganské a RAW verzi. Pojďme na to.
Suroviny pro přípravu :
150 g tofu nebo tempehu v organické variantě a dnes již lze sehnat i naklíčenou formu! My však doporučujeme osvědčenou českou značku Sun food
1 červená cibule, 10 lístků medvědího česneku či 2 stroužky utřeného česneku
šťáva z poloviny citronu
černá sůl (velmi důležitá ingredience - seženete v našem obchodě)
kurkuma, pepř, římský kmín
2 PL lahůdkového droždí
50g cherry rajčátek, půl avokáda na kostičky – na ozdobu
pažitka, řeřicha, koriandr, petrželka… na ozdobu
Postup přípravy:
Na pánvičce rozehřejeme kokosový olej a lehce na něm osmahneme na drobno pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený medvědí česnek či utřený česnek a veškeré ostatní koření. Necháme cibuli zesklovatět a koření rozvonět.
Přidáme na kousíčky namačkané tofu a vše dobře promícháme. Osolíme černou solí, dochutíme citronovou šťávou.
Na závěr ozdobíme cherry rajčátky, avokádem a bylinkami. Posypeme lahůdkovým droždím, které pokrmu dodá sýrovou chuť. Lahůdkové droždí můžete také přidat již během smažení tofu, droždí se rozpustí a pokrm bude krémovější.
Tento pokrm v sobě kromě výtečné chuti ukrývá také mnoho živin a bílkovin. Velkého množství bílkovin bez GMO sóji dosáhneme použitím BIO tofu nebo tempehu. Tempeh je navíc fermentovaný, jedná se tedy o stravitelnější variantu s vysokým obsahem vitamínu B12. Lahůdkové droždí je bohaté na vitamíny skupiny B a také na selen.
Kurkuma je protizánětlivá a stejně tak uklidňující a ulehčující pro trávení je černá sůl či římský kmín. Cibulka a česnek proženou nepřátelské bakterie z těla ven.
Co se k tomu hodí?
Dochutit můžete ještě bio kečupem nebo hořčicí anebo veg majolkou. Bon Apetit!!!
Raw květáková varianta
Postup přípravy:
Všechny celistvé ingredience i s kořením pomixujeme ve stolním robotu na požadovanou hmotu dle libosti. Na závěr zakápneme citronovou šťávou a posypeme konopnými semínky.
Vhodné přílohy:
Na plátky nakrájená kedlubna, paprika, mrkev nebo RAW krekry.
Čím je pro nás přínosný květák ?
Benefity květáku:
Autor receptů: Káťa Kubátová
2016-09-25 06:45:00
Milujete chuť Itálie? Kdo by nemiloval... Přimoňte si letní dny s tímto receptem...
2016-07-09 20:55:00
Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz