Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Bezvaječný květákový mozeček

Bezvaječný květákový mozeček

16.3.2019

Bezvaječný květákový mozeček

Máte rádi jednoduchá jídla, která jsou sytá a zároveň ani trochu nezatěžují trávení? Dopřejte si vynikající květákovou směs, která se hodí k jarní detoxikaci organismu po hutné a výživné zimě. Můžete si ji připravit v RAW nebo veganské podobě. Vyzkoušejte recept a dejte nám vědět, jak Vám chutnalo :-)

Suroviny:

  • 250 g květáku - půl hlávky cca (lze v neraw variantě použít pečený v troubě – 15 min/200 stupňů)
  • 2PL lahůdkového droždí 
  • 2 PL mandlového másla či vámi oblíbeného oříškového, popř. 2 PL vlašských oříšků apod...
  • 1 stroužek česneku, nasekaná lahůdková cibulka
  • 1 PL umeocet a kari koření, favoritem je směs Chat Masala, která je kombinací kari a černé soli, možno i 1 ČLoblíbené hořčice 
  • výtečně se hodí přidat i rozmražený zelený bio hrášek či zelené lusky
  • černé olivy na ozdobu

Vše pomixujte a servírujeme, ozdobíme zelenou petrželkou, olivami nebo semínky. Přejem dobré chutnání.

Květákový mozeček můžete použít jako přílohu anebo nasušit jako placičky, pak stačí jen přidat trochu kokosové či semínkové mouky či psyllia pro tužší konzistenci  :)

Nákupní košík, kterým se můžete inspirovat i u nás v eshopu:

Dobrou chuť Vám přeje Káťa Kubátová :-)

Cuketové nudle s italskými bylinkami

2016-09-25 06:45:00

Milujete chuť Itálie? Kdo by nemiloval... Přimoňte si letní dny s tímto receptem...

přečíst celé

Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

2016-07-09 20:55:00

Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod

přečíst celé