Konopná tatarská omáčka (kešunéza)
2016-07-31 10:50:00
Na piknik nebo do burgerů... kešunéza je celkem multifunkční
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > RAW hranolky se semínkovým dipem
31.7.2016
Semínka a tahini používám velmi ráda pro přípravu salátů a salátových zálivek. Saláty denně obědvám a jsem vždy ráda, když po obědě delší dobu necítím hlad a potřebu něco uzobávat. Semínka jakožto zdravé tuky se déle tráví, po jejich konzumaci jste proto sytější a nedostanete vlčí hlad. Je ovšem dobré používat je s mírou, aby Vám nebylo těžko - ano, i to se na RAW stravě může stát.
Tento dip můžete naředit vodou a použít taktéž jako zálivku na zeleninový salát. Nebo jej naopak ředit nebudete vůbec a vznikne Vám lahodná RAW pomazánka, kterou můžete pomazat na okruky, plátky kedlubny nebo RAW placky.
Dip mi posloužil jako báječný oběd v práci. V kombinaci se zeleninovými hranolkami byl skutečně vynikající.
Suroviny:
Postup:
Všechny suroviny pomixujeme v hladkou pastu. Podle účelu konzumace přidáme vodu - na dip cca 1 lžíci, na zálivku do salátu cca 3 lžíce vody.
Použijete-li pastu jako dip, chutná parádně se zeleninovými hranolky (mrkev, řapíkatý celer, paprika, okruky, kedlubny apod.).
Dobrou chuť :-)
2016-07-31 10:50:00
Na piknik nebo do burgerů... kešunéza je celkem multifunkční
2016-07-31 13:25:00
Kari dresing - jemný, krémový a pekelně návykový
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz