Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Konopná tatarská omáčka (kešunéza)

Konopná tatarská omáčka (kešunéza)

31.7.2016

Konopná tatarská omáčka (kešunéza)

Kdo by neznal RAW kešunézu a kdo ji ještě nezkusil? Vylepšila jsem si ji o konopná semínka, mrkejte.

Jelikož sportuji, dbám na přísun kvalitních bílkovin. Konopného semínka si ve svém jídelníčku velice vážím. Mám ráda tu oříškovou chuť s jemným nádechem másla. Na všechny způsoby přípravy je konopné semínko vynikající - i jen tak, na lžičku:-)

V čem spočívá kouzlo této potraviny? Konopné semínko je plodinou, která je velmi bohatým zdrojem všech 10 esenciálních aminokyselin. Jedná se o aminokyseliny, které si naše tělo nedokáže samo vytvořit. Musíme je tedy přijímat ve stravě a konopné semínko nám je nabízí ve vysoce kvalitní a snadno stravitelné formě.

Mimo jiné je konopná bílkovina zásadotvornější než ostatní bílkoviny a je tedy velice dobrým rostlinným zdrojem proteinu. Vedle této výhody konopné semínko obsahuje také nespočet vitamínů, minerálních látek, enzymů, vlákniny a kvalitních tuků, které jsou taktéž pro naše tělo nezbytné.

Ať už tedy konzumuji konopný protein po cvičení v shakeru nebo si přidávám semínka do salátů, vždy si skvěle pochutnám a zároveň načerpám kvalitní živiny.

Pokud jsem Vás přesvědčila o prospěšnosti této skvělé potraviny, pojďte se podívat, jak jednoduchá je příprava domácí konopné tatarské omáčky.

Suroviny:

Postup:

Konopné semínko pomeleme na jemnou mouku. (V elektrickém mlýnku na kávu to jde jedna radost). Přemístíme pomleté semínko do misky, přidáme sůl, koření a lahůdkové droždí a vše promícháme. Kešu oříšky scedíme a rozmixujeme. Přidáme je k sypké směsi a vše promícháme. Dle potřeby doplníme vodou.

V hustší podobě poslouží směs jako pomazánka, dip k zeleninovým hranolkům nebo v naředěnější podobě jako zálivka na salát.

Dobrou chuť.

RAW hranolky se semínkovým dipem

2016-07-31 11:55:00

Skvělá svačinka nebo večeře

přečíst celé

Kari dresing na salát či zeleninové špagety

2016-07-31 13:25:00

Kari dresing - jemný, krémový a pekelně návykový

přečíst celé