Dušená brokolice s quinoou
31.7.2016
Dušená brokolice s quinoou
Před nikým netajím, že nejsem pouze na 100 % vitariánské stravě. Nemyslím si, že občasné zařazení vařeného jídla je hřích. Naopak, některá tepelně upravená jídla mi jsou více po chuti a mám z nich pocit, že je moje tělo stráví lépe. Ale naše těla jsou odlišná a nejeden člověk se mnou nemusí souhlasit a já to plně respektuji.
Striktní odmítání vařené stravy není pro mě, a proto pro ty z Vás, kdo cítíte, že žijete v souladu se svým tělem a ve dnech, kdy mrzne, a máte zkrátka chuť si místo nastrouhaného zázvoru a jiných zahřívacích raw potravin dát něco teplého, s chutí do toho. Víte, po kterém vařeném jídle Vám bude zaručeně špatně? Po tom, které si budete vyčítat.
Proto se zde nejedná o vitariánský nýbrž o veganský recept - chuťově skvělý ...
Suroviny pro přípravu:
- 1/2 čerstvé brokolice
- 1/2 šálku quinoy
- sůl
- lahůdkové droždí
- 1/2 šálku kešu oříšků
Postup:
Očistíme brokolici a pokrájíme ji na menší kousky. Brokolici napaříme v kastrůlku, lehce ji osolíme. Mezi tím si v osolené vodě povaříme quinou. Postačí cca 3-5 minut. Quinoa je hotová, když ukáže klíček. Quinoa nemusí být v tomto receptu vařená, ale třeba naklíčená. Tím její výživové hodnoty hezky znásobíte.
Kešu oříšky si pomeleme na jemnou mouku, přidáme lahůdkové droždí (asi 2 polévkové lžíce) a sůl dle chuti. Tento RAW parmezán nasypeme na teplou brokolici a zamícháme s quinoou.
Vše ozdobíme čerstvou zeleninou a můžeme podávat.:)