Mrkvový krém s arašídovým máslem
2019-03-02 20:55:00
Mám polévkové období. Husté polévky jsou teď nr. 1. Zkuste tenhle krém, je to téměř kaše :)
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Mrkvová polévka se zázvorem - Vitalvibe
9.7.2016
Po 5ti dnech, které jsem společně s několika dalšími lidmi strávila prostřednictvím facebooku na ovocných a zeleninových šťávách, mi doma zbyla nějaká zelenina i ovoce. Nepředpokládám, že bych měla problém toto zkonzumovat, jen jsem si tak přemýšlela, nad tím, jak využít mrkev, když ji tentokrát nechci odšťavnit a na pomazánku moc nemám chuť. Ten tekutý stav potravin byl příjemný:-)
Znáte to, většinou, když se nad něčím přemýšlí a přejete si najít řešení, ono přijde samo:-) A tak jsem na stránkách mého oblíbeného dodavatele Vitalvibe objevila tento krásný recept na mrkvovou polévku se zázvorem.
Mrkvová polévka je skvělou možností, jak zužitkovat zbylou mrkev a postupně zařazovat po půstu lehká jídla, která pomalu začnou budit trávení k nějaké obtížnější práci. Použitím zázvoru své tělo příjemně prohřejte, což se vzhledem k venkovní teplotě docela hodí. A nejen to, zázvor působí antibakteriálně a dezinfekčně, podporuje trávení a navíc zvýrazňuje chuť polévky.
Vyzkoušejte ji i vy. Pokud nechcete jíst polévku úplně studenou (i když ona po mixování zahřátá již bude), dejte ji do vodní lázně a lehce ji prohřejte tak, aby se teplota nedostala nad 42 C.
Polévku také můžete vylepšit domácím kokosovým mlékem, které příjemně zjemní konzistenci i chutě.
Přeji Vám dobrou chuť a děkuji Vitalvibe za krásný recept.
INGREDIENCE:
Postup:
Rozmixujte všechny ingredience do husté krémové polévky, ozdobte koriandrem, pokapejte kvalitním olejem nebo ozdobte kešu omáčkou. Na kešu omáčku potřebujete namočené kešu, citronovou šťávu, sůl, pepř a trochu vody. Vše rozmixujte do konzistence smetany a ozdobte oblíbený pokrm.
Autor receptu: Martina Greenberg DiS., Event manažer, manažer prodejny a Vitalvibe centra, nutriční terapeut, www.vitalvibe.eu
2019-03-02 20:55:00
Mám polévkové období. Husté polévky jsou teď nr. 1. Zkuste tenhle krém, je to téměř kaše :)
2016-07-09 15:30:00
Jednoduchá jarní zeleninová polévka plná vitamínů a vlákniny.
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz