Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Mrkvová polévka se zázvorem - Vitalvibe

Mrkvová polévka se zázvorem - Vitalvibe

9.7.2016

Mrkvová polévka se zázvorem – 4 porce

Po 5ti dnech, které jsem společně s několika dalšími lidmi strávila prostřednictvím facebooku na ovocných a zeleninových šťávách, mi doma zbyla nějaká zelenina i ovoce. Nepředpokládám, že bych měla problém toto zkonzumovat, jen jsem si tak přemýšlela, nad tím, jak využít mrkev, když ji tentokrát nechci odšťavnit a na pomazánku moc nemám chuť. Ten tekutý stav potravin byl příjemný:-)

 

Znáte to, většinou, když se nad něčím přemýšlí a přejete si najít řešení, ono přijde samo:-) A tak jsem na stránkách mého oblíbeného dodavatele Vitalvibe objevila tento krásný recept na mrkvovou polévku se zázvorem.

Mrkvová polévka je skvělou možností, jak zužitkovat zbylou mrkev a postupně zařazovat po půstu lehká jídla, která pomalu začnou budit trávení k nějaké obtížnější práci. Použitím zázvoru své tělo příjemně prohřejte, což se vzhledem k venkovní teplotě docela hodí. A nejen to, zázvor působí antibakteriálně a dezinfekčně, podporuje trávení a navíc zvýrazňuje chuť polévky.

Vyzkoušejte ji i vy. Pokud nechcete jíst polévku úplně studenou (i když ona po mixování zahřátá již bude), dejte ji do vodní lázně a lehce ji prohřejte tak, aby se teplota nedostala nad 42 C.

Polévku také můžete vylepšit domácím kokosovým mlékem, které příjemně zjemní konzistenci i chutě.

Přeji Vám dobrou chuť a děkuji Vitalvibe za krásný recept.

INGREDIENCE:

  • 3 velké mrkve
  • 2 hrsti namočených kešu ořšíků Vitalvibe
  • 1 až 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • šťáva z 1 limetky
  • kůra ze 1/2 limetky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • špetka kajenského pepře, sůl
  • 6 lžic světlého kokosového nektaru
  • 1 - 2 lžíce rýžové miso pasty
  • 2 – 3 hrnky kokosového mléka

Postup:

Rozmixujte všechny ingredience do husté krémové polévky, ozdobte koriandrem, pokapejte kvalitním olejem nebo ozdobte kešu omáčkou. Na kešu omáčku potřebujete namočené kešu, citronovou šťávu, sůl, pepř a trochu vody. Vše rozmixujte do konzistence smetany a ozdobte oblíbený pokrm.

Autor receptu: Martina Greenberg DiS.,  Event manažer, manažer prodejny a Vitalvibe centra, nutriční terapeut, www.vitalvibe.eu

Mrkvový krém s arašídovým máslem

2019-03-02 20:55:00

Mám polévkové období. Husté polévky jsou teď nr. 1. Zkuste tenhle krém, je to téměř kaše :)

přečíst celé

Jarní zeleninová polévka

2016-07-09 15:30:00

Jednoduchá jarní zeleninová polévka plná vitamínů a vlákniny.

přečíst celé