PISTÁCIOVO-SEZAMOVÉ KULIČKY od Míšy Šupákové
2016-06-08 21:00:00
Pistáciovo-sezamové kuličky máte hotové jedna dvě, jejich chuť Vás překvapí a potěší. Dobrota pro krásnou atmosféru Vánoc.
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Věnečky z vlašských ořechů s RAW marmeládou
4.6.2016
Vždycky mě zajímalo, jak to v tom Lifefoodu dělají, že umějí udělat koláčky, které mají pravidelný tvar a ještě k tomu jsou krásné. Inu, někdy stačí doma uklízet a zjistit, že taky vlastníte zdobící pytlík. Takový ten látkový zdobící pytlík s pěknou zdobící koncovkou. A kdo je natolik revoluční, že vlastní strojek na cukroví, tak ten má zcela vyhráno. Na tento recept jsem se trošku vyhecovala. Prostě jsem si řekla, že něco tak dobrého přeci také musím umět vyrobit. Osobní hranice se musí překonávat. Povedlo se :-)
Zkuste to taky. Nic tak složitého to není. A výsledek? Nechte se překvapit. . .
Suroviny:
Postup:
Nejprve si vyrobíme datlovou pastu. Vezmeme si šálek namočených datlí - vodu slejeme. Do mixéru dáme datle a přidáme čistou vodu - zhruba 2 nebo 3 lžíce. Závisí na velikosti datlí a na jejich druhu. Pokud máte datle Lifefood, budete potřebovat více vody. Pokud máte čerstvé datle Medjool, vody není potřeba tolik. Umixujeme si pastu.
Nyní si z mixéru dáme stranou 1 nebo 2 lžíce pasty. Do mixéru přidáme vlašské ořechy (bez vody, v níže se namáčely). Vše umixujeme do hladkého těsta. Vůbec nevadí, pokud je těsto tekutější (nesmí téct úplně). Konzistence je třeba taková, abychom po naplnění zdobící pytlíku, vytlačily těsto ven v takovém stavu, že udrží tvar ozdobného konce sáčku. Konzistence je tedy asi taková, že nabereme těsto na polévkovou lžíci, těsto stéká pomalu dolů v téměř nezměněné podobě.
Nyní si naplnímě zdobící sáček těstem. Připravíme si také sušící plát, neboť věnečky budeme sušit. Plát lehce potřeme kokosovým olejem, aby se věnečky nepřilepily. Sáčkem tvoříme sudý počet koleček a sudý počet věnečků s dírkou uprostřed. Pro efekt očička uprostřed :-)
Věnečky dáme do sušičky zhruba na 4 - 5 hodin. Mezitím si připravíme marmeládu. Do mixéru vložíme namočená chia semínka, goji a datlovou pastu. Vše umixujeme. Uchovejte tuto marmeládu v lednici.
Po usušení natřeme spodní kolečka marmeládou a přiklopíme věnečkem. I s marmeládou vrátíme ještě na hodinu do sušičky.
Pokud vám marmeláda zbyde, lze ji uchovat v lednici a přidat ji třeba k pokrájenému ovoci nebo do smoothie či snídaňové kaše. V případě, že nefandíte marmeládám, věnečky můžete naplnit domácí lískočokoládovou nutelou.
Dobrou chuť:)
2016-06-08 21:00:00
Pistáciovo-sezamové kuličky máte hotové jedna dvě, jejich chuť Vás překvapí a potěší. Dobrota pro krásnou atmosféru Vánoc.
2016-06-04 19:55:00
Sváteční roláda, která ohromí všechny Vaše hosty. Na talířcích nezůstane ani kousek.
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz