Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Křehké RAW kokosky

Křehké RAW kokosky

4.6.2016

Křehké RAW kokosky

Lehké a křehké kokosky se Vám rozplynou na jazyku. Jejich příprava je snadná a nenáročná na suroviny. Zkuste je, jsou vynikající.

Suroviny:

Postup:

Kokos a kešu oříšky (bez vody, v níž se namáčely) dejte do mixéru. Přidejte sladidlo (v mém případě kokosový nektar) avšak můžete přidat třeba agávový sirup. Vše umixujte. Není na škodu, když směs není zcela hladká - ba naopak. Dle potřeby přidejte vodu.

Tvarujte kuličky, jemně je palcem stlačte a přimáčkněte goji na ozdobu - případně jiné sušené ovoce. Položte kokosky sušící plát (jemně jej potřete kokosovým olejem).

Sušte kokosky v sušičce alespoň 2 hodiny.

Poučte se z mojí chyby: Do kokosu jsem dala příliš mnoho vody (asi 4 lžíce), celá hmota byla hodně tekutá a nedržela dobře pohromadě. S vodou tedy počkejte až nakonec, až uvidíte, zda se vám bobečky budou rozsýpat nebo ne. :-) Pokud by byla směs naopak příliš "mokrá", přidejte kokos.

PISTÁCIOVO-SEZAMOVÉ KULIČKY od Míšy Šupákové

2016-06-08 21:00:00

Pistáciovo-sezamové kuličky máte hotové jedna dvě, jejich chuť Vás překvapí a potěší. Dobrota pro krásnou atmosféru Vánoc.

přečíst celé

RAW Banánovo - čokoládové kuličky

2016-06-04 19:50:00

Jednoduché a rychlé cukroví, které stihnete i na Štědrý den.

přečíst celé