PISTÁCIOVO-SEZAMOVÉ KULIČKY od Míšy Šupákové
2016-06-08 21:00:00
Pistáciovo-sezamové kuličky máte hotové jedna dvě, jejich chuť Vás překvapí a potěší. Dobrota pro krásnou atmosféru Vánoc.
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Křehké RAW kokosky
4.6.2016
Lehké a křehké kokosky se Vám rozplynou na jazyku. Jejich příprava je snadná a nenáročná na suroviny. Zkuste je, jsou vynikající.
Suroviny:
Postup:
Kokos a kešu oříšky (bez vody, v níž se namáčely) dejte do mixéru. Přidejte sladidlo (v mém případě kokosový nektar) avšak můžete přidat třeba agávový sirup. Vše umixujte. Není na škodu, když směs není zcela hladká - ba naopak. Dle potřeby přidejte vodu.
Tvarujte kuličky, jemně je palcem stlačte a přimáčkněte goji na ozdobu - případně jiné sušené ovoce. Položte kokosky sušící plát (jemně jej potřete kokosovým olejem).
Sušte kokosky v sušičce alespoň 2 hodiny.
Poučte se z mojí chyby: Do kokosu jsem dala příliš mnoho vody (asi 4 lžíce), celá hmota byla hodně tekutá a nedržela dobře pohromadě. S vodou tedy počkejte až nakonec, až uvidíte, zda se vám bobečky budou rozsýpat nebo ne. :-) Pokud by byla směs naopak příliš "mokrá", přidejte kokos.
2016-06-08 21:00:00
Pistáciovo-sezamové kuličky máte hotové jedna dvě, jejich chuť Vás překvapí a potěší. Dobrota pro krásnou atmosféru Vánoc.
2016-06-04 19:50:00
Jednoduché a rychlé cukroví, které stihnete i na Štědrý den.
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz