Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Sladký kuskus

Sladký kuskus

28.6.2018

Sladký kuskus

Mám moc ráda recepty od Country Life. Vždycky, když nám do obchodu přijde časopis DobroTy, těším se, až vyzkouším jednotlivé dobroty sama doma. Ještě se mi nestalo, že by podle některého návodu něco nevyšlo. Třeba domácí majonéza z aquafaby byla naprosto famozní.

Kuskus miluji především v jeho slané podobě. Připravuji si jej nejraději s grilovanou zeleninou. Vhod však přijde i takto na sladko - třeba jako snídaně před výšlapem do hor, kdy potřebujete dobít baterky a načerpat spoustu sil. Nebo ráno, když tuším, že dneska dvojčátka budou potřebovat zase o špetku více pozornosti :-)

Kuskus Vás výtečně zasytí, dodá také dostatek vlákniny a trochu si díky tomuto receptu oživíte své ranní snídaňové menu. Tak třeba na víkend, až budete mít po ránu trochu času, tento recept uvítáte.

Suroviny potřebné pro přípravu:

Postup pro přípravu:

Kuskus připravíme dle návodu na obalu. Meruňky a rozinky zalijeme teplou vodou a necháme nabobtnat. Takto si můžeme připravit i jiné druhy ovoce - třeba švestky nebo třešně. Pokud vám ovoce zbyde, lze jej takto nabobtnalé uchovat v uzavřené nádobě pár dní v lednici a přidávát vždy ráno do kaše.

Smícháme smetanu a sirup. Kuskus promícháme s rozinkami, meruňkami, oříšky, kokosem a skořicí. Přelijeme smetanou a sirupem.

Tento pokrm se krásně hodí ke snídani, ale také jako svačinka pro děti do školy nebo lahodný sladký oběd.

Zdroj receptu a obrázku: Country life

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé