Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Skořicová kaše s konopným mlékem

Skořicová kaše s konopným mlékem

5.7.2016

Skořicová kaše s konopným mlékem

Při výrobě konopného capuccina mi zbylo mléko a tak jsem si říkala, že jej využiji pro výrobu snídaně na další den. Jsem milovníkem snídaňových kaší, které jsou plné vlákniny, živin, perfektně zasytí a dodají spoustu energie na celé dopoledne. Velmi časo s nimi tedy začínám svůj den. Do kaší můžete přidávat libovolné ovoce, oříšky, semínka, sušené ovoce či například skořici nebo prášek mesquite, kakaový prášek a podobně. Fantazii se meze nekladou a díky velkému množství surovin si můžete skutečně vybírat.

Základem kaše je u mě většinou přes noc naklíčená pohanka. Postačí, když pohanku večer namočíte do vody a přikryjete misku talířkem. Ráno naleznete pohanku krásně naklíčenou a stačí ji už pouze lehce pomixovat například s rostlinným mlékem a kaše je hotova.

Pro tuto kaši jsem však použila RAW naklíčené vločky, které již byly součástí minulého receptu.  Jsou již naklíčené, takže stačí, když je ponoříte do vody nebo rostlinného mléka. O nic se již nemusíte starat. A tak, když Vás ráno přepadne chuť na snídaňovou kaši a večer jste si nepřipřavili pohanku, hurá na naklíčené vločky.

Na tuto kaši jsem tedy použila:

Postup:

RAW ovesné vločky nasypeme do misky, zalijeme je konopným mlékem, přidáme skořici a javorový sirup. Vše zamícháme. Pokrájíme na kousky sušené meruňky a zamícháme je do kaše. Kaši ozdobíme oříšky či jiným sušeným nebo čerstvým ovocem a můžeme podávat.

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé