Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW Krupicová kaše

RAW Krupicová kaše

5.7.2016

RAW Krupicová kaše

Inspirací k tomuto receptu byla nová knížku "Hravě o živé stravě", která mě skutečně nadchla. Knížka je čtivá, plná receptů a informací. Poskytne Vám krásné vodítko, jak pracovat s potravinami, jak se stravovat vegansky, vitariánsky či vegetariánsky. Je skvělým pomocníkem a báječnou inspirací. Udělala mi velikou radost.

Recept na RAW krupicovou kaši zde najdete v maličko jiné podobě. Já jsem si jej vylepšila podle momentální chuti a nálady a také dostupných surovin - došly mi mandle, takže jsem mandlové mléko nahradila mlékem z kešu oříšků. Pravda, možná mléko není 100 % RAW, nicméně ta krémová konzistence - tu byste si neměli nechat ujít :-)

Jak tedy na to? Nejprve si připravte tyto suroviny:

Postup:

Nejprve si připravíme kešu mléko:

Slejeme vodu z kešu ořechů. Do mixéru dáme kešu ořechy a 2,5 hrnku vody - můžete i více podle toho, jak máte rádi mléko husté. Mixujeme na program rostlinné mléko nebo na vysoké otáčky cca 2-3 minuty. Poté si nad misku natáhneme plátenko či pytlík na výrobu rostlinného mléka a mléko z mixéru přecedíme. Zbylou drť můžete použít do některého Vánoční cukroví či dezertů.

Nyní si 1 hrnek kešu mléka vlejeme zpět do mixéru, přidáme 2 lžíce chia semínek, banán, datle, kakao a pro zájemce také protein. Pomixujeme. Kaši přelejeme do misek (množství vystačí na 2 misky). K takto nalité kaši přidáme 1 lžíci chia semínek a promícháme - to dodá kaši efekt krupice.

Kaši posypeme RAW kakaovým práškem nebo polejeme kakaovým máslem, které získáme rozpuštěním 1 lžíce kokosového oleje s 1 lžičkou kakaového prášku.

Dobrou chuť :-)

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé