Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Kokosová granola - vegan

Kokosová granola - vegan

14.2.2018

Kokosová granola - vegan

Jednou jsem zkoušela vyrobit RAW granolu, kterou jsem sušila v sušičce asi 12 hodin. Bohužel mi ale asi za 3 dny zplesnivěla a tak jsem tento pokus už nikdy neopakovala. Raději přistupuji k tomu, že si buď nakrájím banán, kterým promíchám s přes noc namočenou pohankou a kokosem nebo si dám tuto úžasnou granolu, která mě vždy parádně zasytí.

Recept je jednoduchý a můžete si jej vyšperkovat podle Vašich vlastních chuťových preferencí. Místo kokosu můžete přidat goji, oříšky, semínka, prostě to, na co máte chuť.

Zrovna tak variabilní jsou i vločky, které použijete. Mám ráda ovesné bezlepkové vločky, nicméně skvělé jsou i pohankové, jáhlové nebo rýžové vločky. I sladidlo je jen a pouze na Vás.

Na příště si vyrobím granolu s jablíčky a skořicí...

Suroviny :

Postup:

Ve velké míse dobře promícháme roztopený kokosový olej se sladidlem, přidáme vločky, kokos a další dobroty, které jsme si vybrali. Já jsem dala pekanové oříšky, kokosové chipsy, strouhaný kokos a trochu lískových oříšků.

Nasypeme směs na plech, který předem vyložíme pečícím papírem. Pečeme v troubě na horkovzduch na 180 stupňů dozlatova. Občas plech vyndáme a granolu promícháme, aby se propekla ze všech stran pěkně stejně.

Podáváme s rostlinným mlékem - u mě to bylo tentokrát makové mléko. Vyrobíte jej velmi jednoduše - přes noc namočíte mák, který rozmixujete ve filtrované vodě. Na 1/2 hrnku maku dávám 0,5 litru vody. Poté přecedíme přes sáček na výrobu rostlinného mléka a můžeme hodovat :-)

Dobrou chuť

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé