Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

3.6.2017

Jablečná přesnídávka

Svačíte jablko, banán a zase jablko? Tak zkuste tyto suroviny spojit v dokonalou přesnídávku - pro děti i dospělé. Je opravdu skvělá a krémová.

Pokud máte možnost pěstovat si vlastní jablka nebo nakupovat BIO jablka, určitě neváhejte. Nejvíce vitamínů a minerálních látek se totiž ukrývá těsně pod slupokou - železo, fosfor, draslík, hořčík, vápník, vitamin C, karoten, nenasycené mastné kyseliny a vláknina. Pokud však vlastní jablka nemáta či BIO jablka nemáte možnost nakoupit, určitě jablka oloupejte.

Jablka jsou skvělým zdrojech přírodních cukrů, vlákniny a vitamínů. Podporují přirozenou peristaltiku střev, která zároveň dokáží také čistit. Blahodárně jablka působí také na normální hladinu cholersterolu v krvi, jsou skutečně úžasnou potravinou.

Využijte tedy těchto plodů, které jsou navíc v našich končinách našemu zažívání velmi blízké a vyrobte si skvělou svačinku.

Suroviny pro přípravu:

Postup:

Všechny suroviny vložte do míxéru a vytvořte jemnou přesnídávku. Pokud je příliš tekutá, můžete přidat trochu předem namočené pohanky a znovu mixovat. Kaše je potom hustší.

Mě miska této dobroty zbyla a tak jsem ji dala do mrazničky a odpoledne jsme měli bezva jablečný sorbet. Takže se může hodit i jako recept na skvělou letní zmrzlinu :-)

Dobrou chuť :-)

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé