Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Granola - veganská i RAW

Granola - veganská i RAW

10.4.2019

Jak na domácí granolu v živé i pečené veganské formě?

Pokud milujete snídani na sladko, můžete si zkusit sami doma upéct lahodnou veganskou granolu nebo si připravit RAW granolu. MY VÁS TO NAUČÍME!

Granola si v poslední době získává více a více obliby a tak jsme se rozhodli připravit pro Vás recept, který Vám dá možnost zvolit své oblíbené suroviny. Budete přesně vědět, co do ní dáte, budete si moci zvolit svou oblíbenou příchuť a jako bonus to bude doma vonět a o to více chutnat.

Pečená domácí granola podle naší redakce:

  • 300 g vloček - dejte si ty své oblíbené nebo mix vloček, záleží na Vás
  • 50 g nasekaných mandlí
  • 50 g lískových oříšků
  • 50 g piniových oříšků
  • 100 g černých rozinek Black Bukhara od Lifefood
  • 50 g strouhaného kokosu Country life v BIO kvalitě
  • 1 PL kakaa + 1 PL karobu
  • 2 PL rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 lžíce datlové pasty
  • pečicí papír
  • (místo kakaa lze použít třeba skořici, citronovou kúru apod.)
  • (místo rozinek můžete použít jiné sušené ovoce - co dům dal)

Postup:

Vyložte si plech pečícím papírem, smíchejte suché ingredience, poté přidejte kokosový olej a datlovou pastu. Rozprostřete na plech a po dobu 30 minut při teplotě 150 stupňů pečte. V raw variantě sušte v sušičce 45 stupňů po dobu 8 hodin. V polovině času promíchejte a otočte. Při sušení v sušičce dbejte na to, aby byla granola dobře usušená, aby se Vám v ní po pár dnech nevytvořila plíseň.

Nechte vychladnout, uskladněte ve sklenici po dobu max- 14 dní v chladu a temnu.

Výtečně chutná s kokosovým, mandlovým či Vámi oblíbeným jogurtem, rostlinným nápojem, ovocným pyré. Dozdobené čerstvými bobulovinami, jablíčkem, banánem.

Jarní rawnola bez škrobů, lepku, vegan

Vše pokrájejte, smíchejte dohromady a užívejte si chutě:)

Nákupní košík:

  • oříšky - oříšky jsou takovým "základním vybavením" každé kuchyně. Bez nich by to nebylo ono. Oříšky je dobré před jejich použitím aktivovat - nechat je namočit ve vodě alespoň dvě hodiny. Jsou potom stravitelné a díky aktivaci si z nich naše tělo vezme potřebné živiny.
  • vločky - ovesné, špaldové, žitné, dejte si ty, které má nejraději - nebo si je namixujte tak, aby Vám chutnaly co nejvcíe
  • kakao - vybírejte si kvalitní kakao, které nejen že báječně chuntá, ale také dodá tělu spoustu hořčíku a draslíku, zlepšuje náladu a dělá den krásnější. My ve vegdobrotách máme skutečně oblíbené kakao z Troubelic, které se pyšní vysokou kvalitou a příjemnou vůní.
  • karob neboli svatojánský chléb má příjemnou vůni podobnou kakau, obsahuje vysoký podíl bílkovin, minerálů a vitamínů a je ideální náhradou čokolády a kakaa nebo příjemné zpestření jídelníčku.
  • a mnohé další suroviny najdete na našem eshopu www.vegdobroty.cz

A pokud si nestíháte svou granolu připravit doma, sáhněte po té z našeho obchodu - máme pro Vás nabídku RAW granoly, která se vyrábí v příchutích jablíčko + skořice, kakao, banán :-)

A nebo skvělá veganská granola od Country life, která je bez cukru a skvěle křupe :-)

autor článku: Kaťá Kubátová

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé