Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Fit vafle

Fit vafle

3.7.2019

Fit vafle

Když si ráno přivstanu a podaří se mi nezvbudit děti (chápejte správně, jsem sice jako myš, ale děti - a určitě ne jen ty moje - zcela jasně cítí, že máma je už v pohybu nebo by si přála udělat něco sama, nedej bože vypít kávu. To jsou pak očička dokořán a z postýlky se ozývá mamíja, mamíja :-) Ale občas se zadaří a tak si ráno užívám svých prvních pár kilometrů pěkně o samotě, dýchám čerstvý ranní vzduch a taky si dost často vychutnávám svoje prvenství v letním lese.

Když pak stihnu ještě dobrou snídani - a sníst ji celou a sama, v sedě, tak to je na vyvěšení bílého praporu a zvolání třikrát hurá, hurá.

Abych nebyla jako strejda Skrblík, podělím se s Vámi o recept, který stihne a zvládne každý. Věřím, že si pochutnáte - především pak určitě vy, kdo jste trochu jako já ujetý na fitness verze a cpete protein všude, kam se dá.

Vafle jsou vegetariánské, ale pokud vajíčko nahradíte banánem, bude z nich veganská varianta. Tak směle do toho a půl je hotovo :-)

Suroviny:

  • 2 vejce ( vegané použijí 1 banán  )
  • 1 velká odměrka vanilkového proteinu - vyzkoušejte třeba krémový Sunwarrior Blend
  • 3 PL mandlové mouky
  • na ozdobení : libovolné ovoce, oříškové máslo apod.

Vajíčka, protein a mouku vyšleháme metličkou. Pokud máte místo vajíček banán, tak jej nejprve rozmixujte a pak postupujte stejně. Vaflovač rozehřejeme a potřeme jej kapičkou kokosového oleje nebo oříškem másla ghí. Vafle pečeme asi 3 minutky dozlato a pak ozdobíme oblíbeným ovoce, rostlinným nebo běžným jogurtem.

Autor článku a receptu: Jana Přibylová

Výživové údaje

Bílkoviny 32 g
Sacharidy 7 g
Tuky 22 g
Energetická hodnota 1465 Kj / 353 kcal
   

 

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé