Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Cizrnovo-sýrové karbenátky v toastech - vegetariánské

Cizrnovo-sýrové karbenátky v toastech - vegetariánské

5.7.2019

Cizrnovo-sýrové karbenátky v toastech

Znáte to, chystáte se na výlet a plánujete, jaké jídlo si s sebou vzít, aby Vás nepřepadl velký hlad a když už, tak abyste měli k jídlu něco zdravého. Ve stáncích s občerstvením si párky dávat nechcete...

V tomto receptu najdete tip na zdravé cizrnovo-sýrové karbenátky, které snadno zabalíte do toastu, housky, kváskového chleba či pitta chlebu, případně si je vezmete do krabičky a přikrájíte zeleninu. Jsou hotové do půl hodinky, takže Vám jejich příprava nezabere téměř žádný čas.

Suroviny pro přípravu:

Na dohotovení:

  • pitta chléb / chléb lavaš / toastový chléb / tmavé pečivo / kváskový chléb
  • lžíce hořčice
  • libovolná zelenina - paprika, ledový salát nebo jakýkoliv jiný green salát, nakládaná okurka apod.

Postup přípravy:

  1. Cizrnu scedíme a vložíme do kuchyňského robotu.
  2. Přidáme vejce, oba typy sýru, půl čajové lžičky soli, špetku pepře a špetku římského kmínu.
  3. Pomixujeme.
  4. Přidáme mouku a jemně pokrájenou hladkolistou petržel a pažitku. Opět pomixujeme.
  5. Z těsta vlhkými dlaněmi tvoříme placičky a opékáme na trošce ghí asi 3 minuty z každé strany. Zdravější variantou je vyložit plech pečícím papírem a placičky péci bez oleje v troubě do zlatova.

Dohotovení:

Na pitta chléb či jiné pečivo natřeme trochu hořčice, přidáme zeleninu a jednu placičku. Vše důkladně zabalíme a vyrazíme na výlet. Skvěle také chutná, pokud placičku v toastu či pitta chlebu zapečeme v toastovači a zeleninu přidáme až nakonec čerstvou jen tak na talíř. :)

Tak dobrou chuť a krásné letní prázdniny:-)

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé