Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Chia puding s třešněmi a kakaovými boby podle Kamily Plíhalové

Chia puding s třešněmi a kakaovými boby podle Kamily Plíhalové

5.7.2016

Chia puding s třešněmi a kakaovými boby podle Kamily Plíhalové

Máte-li chuť na trochu objemnější snídani, doporučuji Vám vyzkoušet tento chia puding. Jeho příprava je velice snadná a chuťově se jedná o téměř luxusní záležitost. Puding není příliš sladký a snoubí se v něm chuť skořice a muškátového oříšku, které korunují třešně a kakaové boby.

Suroviny na přípravu 1 porce:

na mléko:

Na puding:

  • 1 sklenička (cca 200 ml) vzniklého kokosového mléka (můžete si samozřejmě vyrobit i jiné mléko - mandlové, makové apod.)
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 + 1/2 lžíče drcených kakaových bobů
  • hrst třešní či jiného bobulovitého ovoce

Postup:

Nejprve si připravíme kokosového mléko. Kokos rozmixuje ve výkonném mixéru na mléko, které následně přecedíme a vrátíme zpět do mixéru. Přidáme skořici, muškátový oříšek, kokosový olej, špetku soli a datle. Mixujeme do hladké konzistence, dokud se všechny přísady nepropojí.

Do misky nasypeme vrchovatou lžíci chia semínek, kterou zalijeme skleničkou připraveného kokosového mléka. Zbytek mléka uložíme do chladničky pro další smoothies či jiné pokrmy.

Mléko s chia semínky promícháme a necháme stát alespoň 20 minut, dokud chia semínka nevsáknou tekutinu a nevytvoří pudinkovou konzistenci. Zatím si můžete jít zaběhat nebo zacvičit pár ásán jógy. :-) :-)

Do jiné misky si na dno rozprostřeme lžíci kakaových bobů, na které poklademe třešně. Ve chvíli, kdy nám chia semínka nasákla veškerou tekutinu, přemístíme puding na vstrvu kakaových bobů a třešní. Dozdobíme lžící kakaových bobů či ovocem a můžeme podávat.

My jsme si tuto pozdní snídani připravili před festivalem Alchymistické Litoměřice, kam jsem byla naši milou zákaznicí pozvána. Snídaně nás díky vláknině chia semínek zasytila na dlouhé hodiny a bylo nám zkrátka skvěle:-)

Autor receptu: Kamila Plíhalová

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé