Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Banánový chebíček - vegan

Banánový chebíček - vegan

21.1.2019

Banánový chlebíček

Kaše se Vám už ke snídani přejedla? Zkuste si připravit tento jednoduchý chlebíček, který můžete potřít oříškovým máslem, posnídat s marmeládou nebo ovocem.

Peču jej v chlebové silikonové formě, ze které se snadno vyklopí a navíc formu není nutné vymazávat. Chlebíček je výborný jen tak samotný nebo třeba právě s oříškovým máslem, na kterém jsem poměrně závislá - především na veverkách od Lucky Alvin, přiznám se, že lepší oříškové máslo jsem ještě nejedla.

Suroviny :

Příprava:

Suché suroviny - xylitol, obě mouky a prášek do pečiva smícháme v misce. Banány rozmixujeme s kešu máslem, přidáme rostlinné mléko a dobře promícháme. Kromě kakaového prášku smícháme vše v jedné misce a promíchám těsto, které si rozdělíme na dva díly.

Do jednoho dílu přidáme 3 PL kakaového prášku a druhý díl ponecháme světlý.

Do silikonové formy na chlebíček přidáváme na střídačku světlé a tmavé těsto, které ještě na závěr špejlí promícháme, aby těsto vytvořilo mramorovou strukturu.

Pečeme na 180 stupňů asi 35 minut. Chlebíče je hotový ve chvíli, kdy na špejli, kterou do něj lehce píchnete, nezůstává nalepené těsto.

 

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé