Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Velikonoční RAW Beránek

Velikonoční RAW Beránek

21.4.2019

RAW Velikonoční beránek

Stejně jako se Vánoce neobejdou bez stromečku, tak se i Velikonoce neobejdou bez beránka. A jelikož jsou tyto svátky hodně o chlebíčkách, sladkostech a také alkoholu.... tak proč si nevytvořit zdravou variantu této dobroty a zároveň si i pochutnat a cítit se skvěle bez výčitek.

Tento recept jsem vymyslela tak, aby jeho tvorba byla co nejjednodušší a dostupná pro každého.

Ingredience na základní těsto :

Množství těsta je určeno pro střední formu beránka.

Slunečnici s kokosem umeleme ve výkonném mixéru na mouku. Přidáme datle nebo rozinky (med doporučuji přidat až v míse, kde ho zapracujeme do těsta ručně), kokosový olej, trochu vody a mixujeme, dokud nevznikne těsto, které poté vpěchujeme do silikonové formy beránka. Dáme ztuhnout na hodinu do mrazáku. Po uplynutí této doby vyklopíme beránka a je hotovo.

Upozorňuji, že těsto je nutné pořádně natlačit do formy,aby se dostalo všude!

Beránka skladujte v chladném prostředí, měl by vydržet 7-10 dní. Jeho krájení jde opravdu dobře bez drolení a lámání.

Tipy na zlepšení beránka:

  • beránkův čumáček, oči nebo jinou část těla můžete vyplnit makovým těstem - stejné množství máku a kokosu (Množství už záleží na Vás.) umeleme společně na mouku, osladíme medem a skořicí a vytvoříme těsto,které použijeme podle potřeby.
  • do těsta můžeme přidat superpotraviny:
    • tmavý beránek vznikne přidáním raw kakaa nebo karobu
    • výborné je přidání guarany (na energii), skořice (na zahřátí organizmu), vanilky (na zpestření chutě) a mnoho dalšího dle naší fantazie.
    • beránka lze polít i raw čokoládoou polevou.
    • kdo je milovníkem biskupského beránka, může těsto doplnit rozinkami nebo oblíbeným sušeným ovocem.

Věřím,že si tohoto beránka zamilujete, tak jako já a objevíte krásu nových chutí a poznatků.  

Přeji krásné tvoření.

Vaše RAWzárka