Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Vánoční RAW roláda s kakaovo - kokosovou náplní

Vánoční RAW roláda s kakaovo - kokosovou náplní

4.6.2016

Vánoční RAW roláda s kakaovo - kokosovou náplní

Takové ty tradiční nepečené rolády se vidí většinou na každém talířku s cukrovím. Tuším, že je v nich spousta piškotů a cukru. Zkusme to trošku jinak. Trošku RAW.

Vynikající RAW roláda se hodí i mimo období Vánoc. Je to taková alternativa dortu. Určitě s ní zabodujete na oslavě anebo právě o Vánocích.

Suroviny pro přípravu:

Náplň :

Postup:

Vodu z mandlí a datlí slejeme vodu. Mandle, kakao, datle a pohankovou dáme do mixéru. Umixujeme v hladkou směs. Dle potřeby přidáme vodu. Těsto musí být suššího charakteru, ale přesto lehce mokré.

Nyní si připravíme pečíčí papír. Jemně jej potřeme kokosovým oleje. Z mixéru vyklopíme směs na pečící papír. Tuto směs překryjeme potravinovou folií, přes niž těsto vyválíme do tvaru obdélníku. Takto připravené těsto dáme odpočinout do lednice asi na 15 minut. Folii sloupneme.

Náplň si připravíme tak, že ve vodní lázni na velmi malý teplotní stupeň ( u mě na devíti stupňové plotně používám stupně 1) rozpustíme kakaové máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné, ihned jej stáhneme z ohně. Nyní umixujeme kokos, kakaové máslo a kokosový cukr.

Z lednice vyndáme odpočinuté těsto, na které naneseme vrstvu náplně. Roládu srolujeme. Pomáhám si pečícím papírem. Okraje papíru chytnu, přehnu roládu, těsto od papíru opatrně odlepím a opět pomocí papíru roluji. Když je roláda smotaná, dáme ji do lednice alespoň na dvě hodiny. (Pro urychlení můžete dát roládu do mrazáku). Po vyjmutí roládu nakrájíme na kousky a zasněžíme kokosem.

Dobrou chuť.

PISTÁCIOVO-SEZAMOVÉ KULIČKY od Míšy Šupákové

2016-06-08 21:00:00

Pistáciovo-sezamové kuličky máte hotové jedna dvě, jejich chuť Vás překvapí a potěší. Dobrota pro krásnou atmosféru Vánoc.

přečíst celé

RAW Banánovo - čokoládové kuličky

2016-06-04 19:50:00

Jednoduché a rychlé cukroví, které stihnete i na Štědrý den.

přečíst celé