Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Římský salát s bazalkou a sušený rajčaty

Římský salát s bazalkou a sušený rajčaty

31.7.2016

Římský salát s bazalkou a sušený rajčaty

Máte rádi Itálii? RAW pizza nebo Tiramisu třeba příště... dnes je tady Římský salát. Tuhle podobu zeleninového salátu si zamilujete. Je velice jednoduchý, téměř nic nestojí, ale výsledek je skvělý.  Chutě bazalky se spojí s lahodnou vůní a chutí sušených rajčat. Spolu s římským salátem vytvoří neodolatelnou kombinaci. Při první soustu ucítíte vůni italských uliček, na druhé vidličce ucítite vůni moře a pak už si budete přát pouze dovolenou:-)

Ingredience:Římský salát

 

 

Postup:

Římský salát pečlivě umyjeme a pokrájíme nebo natrháme na menší kousky. V mixéru nebo v sekáčku si z ostatních surovin připravíme parádní italské pesto. Rajčata, kešu a bazalku posekáme na větší kousky. Přidáme špetku soli, pepře, curry, lžičku sušeného droždí a kvalitního olivového oleje.Vše ještě lehce pomixujeme tak, abychom měli tak trochu rustikální směs.

Vzniklé pesto přidáme k římskému salátu a vše promícháme. Servírujeme ihned. Salát můžeme dozdobit pár lístečky čerstvé bazalky nebo RAW parmezánem - ten vytvoříme tak, že hrst kešu oříšků rozemeleme na mouku, přidáme 2-3 lžičky sušeného droždí a 1/2 lžičky soli.

Dobrou chuť

Kysaný salát na sladko

2019-04-05 12:55:00

Kysané potraviny jsou vitamínovou bombou pro naše zdraví. Od pradávna jej používali naše babičky pro zdraví celé rodiny, dobře věděli proč.

přečíst celé

Zelný vitamínový salát

2016-07-31 17:35:00

Vitamínová bomba

přečíst celé