Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Jednoduchý RAW kešu sýr

Jednoduchý RAW kešu sýr

31.7.2016

Jednoduchý RAW kešu sýr

Máte-li rádi zeleninu namáčenou v různých dipech nebo krekry potřené jemným sýrem, je tento recept jako stvořený pro Vás. Variací, které můžete zvolit je mnoho a tak se nebojte kombinovat v receptu různé druhy zeleniny, bylinek či koření. Každá ingredience učiní tento sýr unikátním.

Nutriční droždí mám velmi ráda.

Má příjemnou oříškovo-sýrovou chuť, dávám jej i do salátů, polévek  či krekrů. Nějak si neumím představit, že by nebylo :o)

Kromě skvělé chuti v něm najdete spoustu výživných látek. Vedle velkého množství bílkovin se v něm objevují vitamíny skupiny B, železo, fosfor i hořčík. Jedná se o typ neaktivních kvasnic, které nijak

nenarušují střevní mikroflóru a nezpůsobují dispeptické potíže. Nemusíte se tedy ničeho bát a klidně si denně lžíci tohoto vynikajícího droždí přidávejte do salátů i polévek. Příjem vitamínu B si tak zajistíte každý den.

Recept na RAW sýr je velmi jednoduchý, potřebujete pouze pár surovin a dobrý mixér.

Suroviny pro přípravu:

Postup:

Vodu z kešu oříšků vylijte. Dejte do mixéru oříšky spolu s ostatními surovinami - bez soli. Vše rozmixujte na jemný sýr. Ochutnejte a přisolte dle preferencí.

Nyní můžete dál pokračovat a připravit si jemnou mexickou salsu:

Přidáním 1 stroužku česneku, 1 jarní cibulky a chilli papričky (nebo špetkou kajenského pepře) a jejich rozmixování vznikne piknantní salsa třeba na RAW tortily.

Nebo si připrawte sýrovou omáčku:

Přidáním 1 lžíce ořechové másla a trochu více vody vznikne krémová sýrová omáčka tře

ba na cuketové špagety.

Dobrou chuť :-)

Jemný hummus s tahini

2017-09-30 16:00:00

Hummus není humus :-) je to dobrota :-)

přečíst celé

RAW kešu pomazánka

2016-07-31 10:30:00

Náramně dobrá a hustá pomazánka

přečíst celé