Pizza se zeleninou bez kynutí
2019-02-17 12:55:00
Rychlá večeře, která uspokojí i chlapské nároky? Co takhle domácí pizza?
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Veganské tofu karbenátky s cuketou a salátem s pečenou dýní
10.2.2018
Veganské tofu karbenátky s cuketou a salátem s pečenou dýní
Tyto skvělé a rychlé karbenátky strčí do kapsy kde který karboš z instantní směsi. Budete potřebovat mixér, troubu a pár ingrediencí k tomu. Karbenátky se hodí do burgerů, k salátům, kaši nebo jen tak do ruky. Rozhodně je vyzkoušejte :-)
Ingredience:
Na karbenátky:
Na salát:
Postup:
V mixéru nejprve umixujeme 3/4 hrnku ovesných vloček na mouku. Cuketu nastrouháme na jemno a necháme ji vypotit, poté scedíme přebytečnou vodu, kterou cuketu "pustí".
V mixéru rozmixujeme tofu spolu s kouskem cibule, přidáme mouku, která vznikla z umixování vloček, koření, jemně nastrouhanou cuketu, zbytek celých vloček, lahůdkové droždí a případně koření, které máte rádi (garam masala, kurkuma apod)
Pokud se Vám zdá těsto příliš mokré, přidejte ještě ovesné vločky. Vše dobře promícháme a rukou tvarujeme karbenátky, které poskládáme na papírem vystlaný plech. Pečeme v troubě na 180 stupňů, dokud nejsou karbenátky celé zlaté.
Salát připravíme ze zelené listové zeleniny - římský salát, ledový salát, polníček, špenát apod. Přidáme kapku oleje, sůl, pár kapek citronu.
Máslovou dýni si očistíme, oloupeme a nakrájíme na hranolky, které marinujeme v misce spolu s jednou lžící olivového oleje, solí a česnekovým práškem. Pečeme v troupě na 180 asi 30 minut, dokud není dýně měkká. Můžeme přidat na kousky pokrájenou cuketu, lilek, papriku a další oblíbenou zeleninu.
Upečenou dýni servírujeme na salátovém lůžku spolu s karbenátky nebo některou ze salátových zálivek a dresinků jen tak.
2019-02-17 12:55:00
Rychlá večeře, která uspokojí i chlapské nároky? Co takhle domácí pizza?
2018-02-03 16:00:00
Italské těstoviny zbožňujeme, a tak vymýšlím recepty, které uspokojí naše chuťové buňky a zároveň nebude znepokojeno svědomí konzumací živočišných produktů...
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz