Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Seitan na pórku s jasmínovou rýží

Seitan na pórku s jasmínovou rýží

11.2.2019

Seitan na pórku s jasmínovou rýží

Seitan patří mezi má oblíbená jídla, protože s ním není mnoho práce a ve chvíli, kdy chci rychlé jídlo, hodím na pánev zeleninu a už to frčí. Za 20 minut je jídlo na stole i s úklidem kuchyně. A to mám ráda. Obzvlášť teď, kdy se naplno věnuji dětem :-)

Pokud neznáte seitan, jedná se o veganskou pšeničnou bílkovinu. Kupuji si seitan special od firmy Sunfood, která sídlí pár kilometrů od naší kamenné prodejny. Seitan ještě před samotným vařením opláchnu teplou vodou, abych jej zbavila zbytečné mastnoty. Zkuste s ním nějaké recepty a uvidíte, jak je to snadné:

Suroviny pro přípravu 4 porcí s odkazem do našeho bohatě zásobeného e-shopu:

Postup přípravy:

Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na jemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájený pórek, po chvíli přidáme ostatní zeleninu - na krátké hranolky pokrájenou mrkev a papriku. Podlejeme vodou a dusíme pod pokličkou alespoň 10 minut.

Jakmile je zelenina měkká, přidáme na kousky pokrájený seitan, prolisovaný česnek a koření. Osolíme a opepříme dle chuti a ještě asi 10 minut vaříme.

Výborná je kombinace s jasmínovou rýží, kterou uvaříme ve vodě v poměru 1:2 se špetkou soli asi 15 minut, dokud rýže nezměkne.

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť Vám přeje Jana P. :)

Pizza se zeleninou bez kynutí

2019-02-17 12:55:00

Rychlá večeře, která uspokojí i chlapské nároky? Co takhle domácí pizza?

přečíst celé

Veganské špagety bolognese

2018-02-03 16:00:00

Italské těstoviny zbožňujeme, a tak vymýšlím recepty, které uspokojí naše chuťové buňky a zároveň nebude znepokojeno svědomí konzumací živočišných produktů...

přečíst celé