Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Ranní kaše s mesquite

Ranní kaše s mesquite

5.7.2016

Ranní kaše s mesquite

Ranní kaše, to je pro mě snídaně, na kterou se těším už od chvíle, kdy ji připravuji. Bývá to většinou již večer, neboť ráno brzy vstávám a odcházím do práce. Kdybych po ránu zapnula mixér, to by zřejmě nebyl ten nejvhodnější nápad, alespoň co se dobrých sousedských vztahů týče:-)

Dnes jsem připravila vynikající kaši s vůní vanilky a mesquite. Její příprava je velmi jednoduchá, postupuji většinou vždy stejně. Večer si namočním pohanku v poměru 1 díl pohanky : 2 díly vody. Nechám ji pěkně přes noc namočenou a přikrytou talířkem. Druhý den pohanku rozmixuji a základ kaše je hotov.

Prášku mesquite jsem dlouho odolávala, nicméně i na něj došla řada a je mi líto, že jsem jeho skvostnou chuť neobjevila dřív. Teď jej přidávám téměř do všech sladkých pokrmů. Že jste ho ještě neměli? To musíte napravit! Chutná jemně, oříškově, nasládle... no prostě skvěle. A navíc obsahuje hezké množství bílkovin, což je mezi vitariány stále oprašované téma... "

A vanilka? Tahle voňavá královna z Madagaskaru je takový ten "echt" kulinářský kousek. . . Bez ní by to nebylo ono.

Surovinu pro ranní kaši s mesquite

Postup:

Namočenou pohanku rozmixujeme, přidáme banán, datle, prášek mesquite a vanilku. Vše ještě trochu pomixujeme. Ozdobíme na misce pokrájenými datlemi a troškou mandlí.

Taková snídaně Vám dodá skvělou dávku sacharidů, bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitamínů. Není nad čím váhat, jděte namočit pohanku ještě dnes:-)

Dobrou chuť.

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé