Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Raw oreo snack

Raw oreo snack

2.7.2016

Máte chuť na sladké? Představuji Vám svého černobílého favorita, který si díky kombinaci karobu a kokosu získá přízeň Vašich chuťových pohárků. Svůj název „Oreo“ nese díky barevné podobě se sušenkou z prodejen. Nutričním složením a přínosem pro Vaše zdraví se však se svým spolujmenovcem nemůže porovnávat. Kromě úžasného lněného semínka obsahuje karob, kokos a další zdraví prospěšné suroviny.

Karob neboli svatojánský chléb je znám především jako bohatý zdroj bílkovin, minerálů a vitamínů. Díky obsahu železa, hořčíku, vápníku a také vitamínů A, B a D se jeví jako kvalitní náhrada kakaa. Kromě nízkého obsahu tuku také karob pomáhá snižovat cholesterol.

Suroviny:

Tmavá část:

Náplň:

Namočené mandle, lněné semínko, pohankové vločky a datle rozmixujeme na jemnou směs. Přidáme karob, dle chuti dosladíme a ještě jednou promixujeme. Hotové těsto dáme na pečící papír (na toto množství máme dva pečící papíry). Překryjeme druhou vrstvou pečícího papíru a válečkem na těsto vyválíme placku cca 0,5 cm silnou. Obě placky dáme na hodinu ztuhnout do lednice.

Mezitím si připravíme náplň: do mixéru dáme kokos, kokosový olej a sladidlo. Rozmixujeme do hladka.

Po hodině vyndáme z lednice ztuhlé placky. Sejmeme vrchní pečící papír. Placku potřeme nápl

ní, přiryjeme druhou plackou a vykrajujeme tvary – kolečka, srdíčka nebo nakrájíme na čtverečky nebo obdélníky.

Hotové snacky dáme ještě alespoň na hodinu do lednice chladit.

Meruňkové řezy - veganské

2019-02-14 12:00:00

Máte rádi ovocné recepty? Já ano a přes zimu občas sáhnu po kompotovaném ovoci, které skvěle poslouží právě pro přípravu moučníků.

přečíst celé

Jablečné tartaletky

2017-06-11 16:55:00

Malé koláčky s minimeme oříšků jsou snadné na přípravu a lehké na trávení.

přečíst celé