Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW cuketové špagety

RAW cuketové špagety

10.7.2016

RAW cuketové špagety

Recept na RAW cuketové špagety obíhá internet a není žádnou novinkou. Určitě je ale každý recept trošku jiný, a proto Vám představuji ten svůj. Ani jsem ho nemusela dlouho ladit. Přišlo to samo, takové to cuketové vnuknutí:-)

Recept je velice jednoduchý, kromě cukety a pár sušených rajčátek potřebujete jen několik málo dalších ingrediencí. Dokonce recept nemusí přestat číst ani ten RAW kuchař, který nevlastní spiralizér - škrabku má doma asi každý:-)

Ingredience:

Postup přípravy:

Cuketu omyjeme a oloupeme. Kdo vlastní tak úžasnou věc, jako spiralizér, připraví si s jeho pomocí cuketové špagety. Kdo jej nevlastní, vezme si škrabku na brambory a naškrábe si tenké linguine. Cuketu necháme chvíli v misce, pustí vodu, kterou potom sleljeme. Mezitím si připravíme omáčku.

V sekáčku nebo mixéru si rozmixujeme do rustikální podoby čerstvá a sušená rajčata, kešu oříšky, bazalku a olivový olej. Dle chuti potom osolíme, opepříme a promícháme se sušeným droždím.

Omáčku smícháme se špagetami a můžeme baštit.

Špagety si můžete posypat RAW parmezánem, který vytvoříte rozemletím hrsti kešu oříšků (rozemlít až na mouku). Takto pomleté oříšky dáte do misky, kde je lehce osolíte a přisypete špektu sušeného droždí. Můžete přidat i oblíbené sušené bylinky nebo i kari.

Dobrou chuť Jana Přibylová

RAW Burgery

2017-09-03 15:30:00

Trochu vydatnější jídlo, které se hodí ke kterémukoliv zeleninovému salátů s kešunézou chutná skvostně.

přečíst celé

Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

2016-07-09 20:55:00

Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod

přečíst celé