Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Květákový kuskus

Květákový kuskus

9.7.2016

Květákový kuskus

Květák upravený jako kuskus se velmi rychle rozšířil i mimo oblast RAW stravy. Pokud Vás zajímá, jak tato dobrota chutná, pusťte se do toho. Jídlo máte připravené jedna dvě a jeho chuť Vás skutečně velice překvapí nejen chutí ale i svou nadýchanou strukturou.

Tento recept je převzat z knihy RAW pro zdraví a krásu, která je doslova nabitá takto senzačními recepty. Koupit ji můžete ZDE.

Suroviny pro přípravu:

Postup:

Namočte sušená rajčata a olivy alespoň na pár hodin do vody. Vodu pak slijte.

Květák nasekejte v robotu s nožem ve tvaru písmene S. Vytrvejte, dokud květák nedosáhne kozinstence kuskusu. Nakrájejte rajčata, olivy a zelenou cibulku. Nasekejte koriandr nebo mladý špenát nadrobno. Umíchejte zálivku z olivového oleje, citronové šťávy a soli a dobřeji promíchejte s kuskusem. Přidejte pokrájenou zeleninu a znovu promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, pokud je to potřeba. Ozdobte špenátem nebo koriandrem.

Pokud máte chuť na sytější pokrm, posypte kuskus sekanými vlašskými ořechy a podávejte s bohatou zeleninovou přílohou dle sezóny.

Zpracováno podle knihy: RAW pro zdraví a krásu, Jitka Adamová

RAW Burgery

2017-09-03 15:30:00

Trochu vydatnější jídlo, které se hodí ke kterémukoliv zeleninovému salátů s kešunézou chutná skvostně.

přečíst celé

Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

2016-07-09 20:55:00

Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod

přečíst celé