Nacházíte se:

Úvodní strana > Články > RAWzárka

RAWzárka

6.2.2018

RAWzárka, to je "pseudonym", pod kterým na facebooku a všude jinde můžete potkat Rozárku Drahošovou, mou kamarádku, která k mé veliké spokojenosti přikývla na spolupráci. :-) Od teď se můžete těšit na recepty a články také od této skvělé tvůrkyně RAW dobrot. A kdo vlastně Rozárka je? Co ji znám, chodí jako bosochodec, má krásné dlouhé vlasy a nesmírně upřímné oči... a miluje živou stravu...
Ale jak říká Malý princ, dospělí se budou ptát na jiné věci - jaké má auto (to nevím :-)), co vystudovala za školu a čím se živí... :-)

Rozárka je mladá slečna - zdravotní sestřička :) Po studiu střední zdravotnické školy se s mnoha informacemi a zkušenostmi ze světa zdravotnictví rozhodla nastoupit na vlastní cestu a začala zkoušet různé výživové směry - bezlepkovou dietu, vegetariánství, frutariánství až se dostala k RAW stravě. (a zdravotnický plášť opustila)

Od mala byla, jak sama říká, vedena k tomu, aby se uměla řídit selským rozumem, naslouchat přírodě a vlastnímu tělu. A tak po vyzkoušení různých výživových směrů zjistila, že jejímu tělu je lépe bez lepku a mléčných výrobků a to, co jí skutečně sedí, je celistvá strava plná zeleně, bylin a čerstvých plodů.

Rozárka samu sebe nepovažuje za 100 % vitariána - ani jiného "ána". Říká, že jí tak, jak v danou chvíli její tělo potřebuje. V zimě se stravuje více tepelně upravenou stravou, v létě je jí dobře na ovoci a vodě. Nerada se škatulkuje do nějaké skupiny, protože jak sama říká - "Něco je dobré pro mě a něco pro tebe. Každý jsme originál, život si máme užít a nebýt na sebe přehnaně přísní, takže je naprosto v pohodě dát si občas něco nezdravého :-)"

Od té doby, co Rozárka ochutnala kouzlo rostlinné stravy, tvoří nejen pro sebe, ale především pro ostatní. Pouští se do kurzů, pomáhá lidem s intolerancí na lepek či laktozu, konzultuje s maminkami po porodu, těhotnými ženami, maminkami dětí, jejichž trávení je zatíženo alergiemi.

Největší odměnou pro ní je, když se lidé vracejí s úsměvem na tváři, s větší životní energií a zdravějším tělem.

A tak, jelikož je Rozárka nesmírně šikovná a její recepty jsou opravdu okouzlující, požádala jsem ji, aby s námi přes blog sdílela některé své recepty a články a ONA KÝVLA :-)

Od této chvíle se tak můžete těšit na mnoho dobrůtek a článků, které budou přímo z kuchyně RAWzárky :-) Na super tipy, parádní fotky, hromadu informací a tak... máte se na co těšit :-)

Rozárku můžete sledovat také na jejím instagramu rawzarka

 

 

Rawzárka + Jana