Nacházíte se:

Úvodní strana > Články > RAW Workshop u Zuzky Lužné

RAW Workshop u Zuzky Lužné

22.10.2016

RAW Workshop u Zuzky Lužné

Poslední týdny jsou pro mne velmi hektické a náročné. Otevření nové vegetariánské jídelny a prodejny je na spadnutí, v běhu je eshop, výživové poradenství a cvičení power jógy.... Takové pracovní tempo, jako mám nyní, jsem ještě nikdy dřív nezažila. Chvála bohu za zelené potraviny, ječmen a chlorella jsou jediné pravidelné jídlo, na které skutečně dbám :-)) Jako skvělou možnost jak vyskočit na chvíli z tohoto rozjetého vlaku byla návštěva Zuzky Lužné v Brně.

Jelikož chceme v naší budoucí Besedě Bio, kterou již brzy v Rychnově otevřeme, připravovat ty nejlepší pokrmy, rozhodli jsme se s kolegyněmi, že se pojedeme trochu přiučit. Zuzka nám vyšla vstříc a ve svém našlapaném programu našla den, kdy pro nás připravila individuální workshop.

Těšila jsem se jako malá holka a bylo také na co. Zuzka na svých fotkách na blogu www.loveofraw.cz nevypadá zdaleka tak nádherně jako naživo. V jejím vřelém úsměvu se utopíte, její nezdolná životní energie sála celým bytem. Jsem nesmírně vděčná, že nás tak krásný člověk ve svém domě přijal.

Malý Neo byl celou dobu s námi, sledoval jak mixujeme zelený petrželový nápoj, který je mimochodem dle mého názoru diamantem mezi šťávami a smoothies :-)*

Společně jsme vyrobili RAW meruňkové knedlíky, přičemž jsme zkonstatovali, že to těsto je opravdu "velmi výborné" :-) Dvě ingredience a sladidlo stačí k tomu, abychom vykouzlili knedlíky božské chuti, které jsou bez lepku, laktózy, neprošly varem... no zkrátka jsou RAW...

Ochutnali jsme našlehaný čokoládový puding, naučili jsme se RAW hraběnčiny řezy, vajíčkovou pomazánku bez vajíček.... :), RAW makovec, ochutnali jsme RAW snickers a ranní granolu. Bylo to báječné, v bříšku bylo jako v pokojíčku... :)

K Zuzce jsme přijeli v půl jedenácté, asi za půl hodinky, kdy jsem šla koulet knedlíky, jsem si sundala z ruky hodinky. V tu chvíli se mi na nich zastavil čas. A hodinky nejdou do dneška. Nevím, jak to vnímáte Vy, ale tyto signály pro mne vždy znamenají něco hlubšího než jen vybitou baterii - možná bych i já potřebovala dobít baterky, nejen ty hodinky. A tak nejen za workshop tímto patří Zuzce velký dík. Kromě receptů jsem totiž díky Zuzce opět trochu dál v duševním vývoji. Její slova a hřejivé rady mne motivovaly k další práci. Vše není jen o živé stravě, jde o více.... Strava je jen nějaké procento našeho životního snažení.

Přijímejte lidi okolo sebe a učte se od nich, věřte, že Vám život nikdy nikoho nepošle do cesty náhodou. Vše má nějaký význam, i když ho možná momentálně nevidíme. Pracujeme a nestíháme vnímat drobné niance každodenních činností, které ovšem tvoří základ našeho štěstí. Pochopila jsem, že štěstí nespočívá ve vnějších okolnostech. Štěstí máme v sobě, stačí jen odkrýt slupky, po nimiž se ty droboty ukrývají a poslouchat hlas svého srdce a jít za ním.

Věřím, že nejen díky Zuzčiným receptům budeme mít v Besedě Bio spoustu strávníků, kteří se budou vracet a jsem hluboce přesvědčena o tom, že pokud děláte svou práci s láskou tak, jako třeba Zuzka z Love of RAW, předáváte lidem také kousek sebe a to je v dnešní době více než cenné.

Učme se od obyčejných lidí, kteří přichází do našich životů, kteří se na nás usmějí na ulici, ačkoliv nemají důvod, od těch kdo Vám pomohou, aniž by cokoliv na oplátku očekávali. Učme se od dětí, které svou bezprostředností dokáží dospělým sdělit spoustu informací.

Vnímejte každý den jako dar, jako ten včerejší, který byl díky Zuzčině kurzu skutečně nezapomenutelný.

Zuzi, děkuji za tvé vřelé přijetí a vše, co jsi nám předala. Moc si Tě vážím.