Nacházíte se:

Úvodní strana > Články > Cesta za sebepoznáním k lepšímu zdraví?

Cesta za sebepoznáním k lepšímu zdraví?

10.3.2019

Jednoduché desatero pro lepší zdraví a dobrou kondici

V rámci poznávání našeho těla s živou či veganskou stravou a uzdravováním našeho druhého mozku střev docházíme mnozí z nás jistě k podstatné věci, jak se udržet opravdu zdraví. Dělejte mnohé věci naopak a dejte si někdy mediální dietu od různých studií a prognóz o zdraví a výživě. Jediná nauka, která nám skutečně bude vyhovovat, je ta vnitřní intuice v nás. Buďme otevření a přijmeme informace z okolí.
 

Jaké věci třeba pomáhají dělat opačně a proč - pokud tělu budeme stále ubírat jeho moudrost a schopnost se uzdravit, přestane fungovat jak má, bude lenivět a spoléhat se na přísun antiparazitik, suplementů apod…a samo si nebude mít proč tvořit přirozenou ochranu.


Takže 10 základních bodů, které mohou pomoci každému z nás a vy je na sobě můžete snadno vyzkoušet, zní:


1) Nepřehánějte to s hygienou, dezinfekcemi apod.., zabíjíte tím mikroby, které by nám byli ku pomoci ve vytváření přirozené obranyschopnosti – bohatě stačí mýt se vodou, obden s jablečným octem, případně použijte šetrný přírodní sprchový gel nebo mýdlo.
2) Máte-li mastné vlasy, používejte přírodní oleje - ano, je to paradox, ale tím, že dodáte olej zvenčí, tělo se nebude potřebovat přemašťovat zevnitř a srovná si vlasovou pokožku do harmonie - kokosový olej s kapkou rozmarýnového esenciálního oleje vám navíc vytvoří bohatou kštici bez padání vlasů:), máte-li suché vlasy, přestaňte je mastit a nechte je dýchat, tělo pak bude domašťovat pokožku samo.
3) Máte-li chutě, nejezte, napijte se a běžte se projít, tělo jen lační po přísunu kyslíku a energii.
4) Jste-li unavení přes den, nejděte spát, ale běžte cvičit a pořádně se napijte čisté vody.
5) Je-li vám zima, svlékněte jednu vrstvu oblečení, 10 min. se rozpohybujte - dřepy, kliky apod., pak si zpět tu vrstvu navlečte, uvidíte, jak se prohřejete :)
6) Máte-li přebytek energie během dne, dejte si 20 ti minutový spánek, tělo se krásně srovná.
7) Máte-li pochmurnou náladu, usmívejte se přirozeně, jen ten pohyb ústy dokáže zázraky díky nervovému zakončení.
8) Máte-li chuť na sladké, dejte si hořkou tmavou zeleninu, či řapíkatý celer - bohatě zaženou chutě :)
9) Chcete-li zhubnout na optimální váhu, začněte pořádně jíst skutečné jídlo a chcete-li přibrat na optimální váhu, přestaňte se násilně přejídat, tělo se zharmonizuje na přirozené celistvé stravě bohaté na mikro a makronutrienty.
10) Chcete-li večer dobít energii pro vlastní tvořivost, zároveň se rozhýbat a uspat partnera, dopřejte si kvalitní sex:-) Ženy se sexem nabijí, kdežto muži většinou usnou, jelikož ti tu energii vydávají.

Hold paradigmata společnosti hýbají dnešním světem.

Autor článku: Káťa Kubátová